torstai 17. maaliskuuta 2016

YK:n Syyrian erityislähettiläs: Venäjän osittaisen vetäytymisen  toivotaan olevan "merkittävä edistysaskel" Geneven neuvotteluiden kannalta



Geneve, 15.3. (SANA) - - YK:n Syyrian erityislähettiläs Staffan de Mistura sanoi tiistaina, että hän toivoo Venäjän tekemällä päätöksellä joukkojensa vähentämisestä Syyriassa olevan myönteinen vaikutus Genevessä meneillään olevalle syyrialais-syyrialaiselle vuoropuhelulle. 

YK:n Geneven toimiston tiedottaja Ahmad Fawzi sanoi tiistaina lukemassaan tiedotteessa, että de Mistura oli sanonut Venäjän presidentti Vladimir Putinin ilmoituksen Venäjän joukkojen osittaisesta vetäytymisestä Syyriasta samana päivänä kun Geneven neuvotteluiden uusi kierros alkoi, olevan "merkittävä edistysaskel", jolla toivottavasti on myönteinen vaikutus Syyrian konfliktin poliittiseen ratkaisemiseen tähtääville neuvotteluille. 

Fawzi huomautti, että Syyrian tulitaukosopimus oli hauraudestaan huolimatta pääosin pitänyt kuluneiden 18 päivän ajan ja kertoi, että humanitaarisen avun jakamisesta ja tulitauon valvomisesta vastaavat kaksi työryhmää tapaavat keskiviikkona Genevessä. 

SANA / Kominform 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti