lauantai 19. maaliskuuta 2016

Kiina: Kansainvälisen tilanteen muuttuminen ei vaikuta Kiinan ja Venäjän välisiin suhteisiin



Peking, 16.3. (People´s Daily) -- Kiinan pääministeri Li Keqiang sanoi keskiviikkona, että muutokset kansainvälisessä tilanteessa tai kolmannen osapuolen painostus eivät vaikuta Kiinan ja Venäjän välisiin suhteisiin. 

Kiina noudattaa liittoutumattomuuden periaatetta eikä myöskään Kiinan ja Venäjän yhteistyö kohdistu kolmanteen osapuoleen, sanoi Li Kiinan kansankongressin jäsenten vuotuisen istuntokauden päätteeksi pidetyssä lehdistötilaisuudessa. 

Kiina ja Venäjä ovat toistensa suurimpia naapureita ja ne noudattavat kattavan strategisen kumppanuuden periaatetta kahdenvälisissä suhteissaan, hän sanoi. 

"Nämä suhteet ovat kaikenkattavia", hän korosti ja lisäsi, että presidentti Xi Jinping ja hänen venäläinen virkaveljensä Vladimir Putin ovat tavanneet toisensa varsin usein. 

Maiden väillä on hyvät poliittiset suhteet ja ne kehittävät koko ajan taloudellisia suhteitaan. 

Kiina on rakentanut suhteensa Venäjään keskinäisen kunnioituksen ja molemminpuolisen hyödyn pohjalle, sanoi Li ja lisäsi, että Kiina harjoittaa itsenäistä rauhan ulkopolitiikkaa. 

Kiina ja Venäjä tekevät integroitua yhteistyötä öljyn ja maakaasun etsimisessä ja pyrkivät lisäämään maiden kahdenvälisen kaupan monimuotoisuutta, sanoi pääministeri. 

Kansanpuolue Daily / KOMINFORM 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti