torstai 17. maaliskuuta 2016

Kiina kehottaa lopettamaan provokaatiot Pohjois-Koreaa vastaan



Peking, 11.3. (Prensa Latina) -- Kiina on kehottanut  lopettamaan provokaatiot Korean demokraattista kansantasavaltaa vastaan sen jälkeen kun maa oli laukaissut kaksi lyhyen kantaman ohjusta ja ilmoittanut Korean tasavallan varojen jäädyttämisestä. 

Pohjois-Korea on reagoinut voimakkaasti äskettäin pidettyihin laajamittaisiin eteläkorealais-yhdysvaltalaisiin sotaharjoituksiin, totesi Kiinan ulkoministeriön tiedottaja Hong Lei ja viittasi maansa hallituksen huolestuneisuuteen Korean niemimaan nykyisestä jännittyneestä tilanteesta. 

Hong korosti Korean niemimaan tilanteen monimutkaisuutta ja herkkyyttä ja kehotti osapuolia lopettamaan provosoivat toimet ja välttämään lausuntoja, jotka voisivat kärjistää tilannetta edelleen. 

Hong lisäsi, että rauhan ja vakauden turvaaminen Korean niemimaalla on kaikkien osapuolten edun mukaista. 

Uutisraporttien mukaan Pjongjang laukaisi torstaina kaksi ballistista ohjusta ja ilmoitti jäädyttäneensä jäljellä olevat Etelä-Korean rahavarat Soulin määrättyä yksipuolisia pakotteita Pohjois-Koreaa vastaan. 

YK:n turvallisuusneuvosto oli muutamaa päivää aikaisemmin hyväksynyt päätöslauselman, jolla pyritään Pohjois-Korean ohjus- ja ydinohjelmien lopettamiseen. 

Prensa Latina / Kominform 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti