torstai 17. maaliskuuta 2016

Venäjä saavutti Syyriassa voiton Yhdysvalloista



Teheran, 16.3. (Press TV) -- Venäjän sotilaallinen vetäytyminen Syyriasta kertoo siitä, että Venäjä on saavuttanut voiton Yhdysvalloista näiden kahden suurvallan jouduttua  vastakkain Syyrian konfliktin yhteydessä ja osoittanut, että on mahdollista edistää rauhaa muissa maissa niitä valtaamatta, sanoo amerikkalainen poliitikantutkija. 

Bostonissa työskentelevä tutkija Daniel Patrick Welch puhui asiasta kommentoidessaan keskiviikkona Yhdysvaltain Euroopan ja Euraasian asioiden apulaisulkoministeri Victoria Nulandin tiistaina antama lausuntoa. 

Nuland sanoi tiistaina, että Venäjän asevoimien vetäytyminen Syyriasta ei johda Yhdysvaltain Venäjää vastaan asettamien pakotteiden poistamiseen ja että Washington jatkaa Moskovan taloudellista painostamista, kunnes Venäjä vetää joukkonsa ja sotakalustonsa Ukrainan rajalta. 

Tämä on vain Yhdysvaltain hallitukselle tyypillistä ylimielisyyttä ja jääräpäisyyttä, sanoi Welch iranilaiselle Press TV -kanavalle keskiviikkona. Se, että Yhdysvallat ja sen eurooppalaiset liittolaiset syyttävät Venäjää Ukrainan epävakauttamisesta, on vain tekosyy, jonka perusteella Venäjää vastaan on asetettu taloudellisia pakotteita. 

Yhdysvallat kuvittelee olevansa oikeutettu asettamaan mielivaltaisin perustein pakotteita muille valtioille, vaikka Washingtonin omat kädet ovat kyynärpäitä myöten veressä, hän lisäsi. 

Welch sanoi. että itse asiassa juuri Nuland oli johtanut tapahtumaketjua, jonka puitteissa manipuloitiin taannoin poliittinen vallankaappaus Ukrainassa. Yhdysvaltain ulkoministeriö on muissakin tilanteissa yrittänyt pakottaa muita maita vaihtamaan hallituksiaan Yhdysvaltain mieleisiksi toteuttamalla Syyrian mallin mukaista kuolemanpartiopolitiikkaa. 

Tutkija lisäsi, että tällainen Nulandille tyypillinen ajattelutapa on yleinen Yhdysvaltain suurimmissa puolueissa, mikä merkitsee sitä, että Yhdysvaltain uusi hallitus tulee oletettavasti noudattamaan tällaista näkemystä vastaavaa politiikkaa. 

He tekevät mitä tahansa Yhdysvaltain maailmanhegemonian puolesta, hän jatkoi. Ei ole mahdollista että kukaan, joka istuu Valkoisessa talossa, voisi nähdä Yhdysvaltain ja muun maailman suhteet toisenlaisesta näkökulmasta. 

Welch totesi, että Venäjä on voittanut Yhdysvallat maiden asetettua peliin poliittisen voimansa ja arvovaltansa niiden pyrkiessä vaikuttamaan Syyriassa meneillään oleviin prosesseihin. 

Kyseessä on Venäjän taholta eräänlainen shakkipelin siirto, mutta tätä siirtoa ei ole suunniteltu miellyttämään läntisiä hegemoniaan pyrkiviä tahoja, vaan osoittamaan muulle maailmalle, että Venäjä kykenee estämään järjettömät vallankaappaukset ja pystyy tekemään niin ilman miehitystä ja ilman vuosikymmeniä kestävää tuhoisaa sotimista, totesi Welch. 

Press TV / KOMINFORM 

__._,_.___

Posted by: =?iso-8859-1?Q?Heikki_Sipil=E4?= <heikki.sipila@saunalahti.fi>
Reply via web postReply to senderReply to groupStart a New TopicMessages in this topic (1)

 
Save time and get your email on the go with the Yahoo Mail App
Get the beautifully designed, lighting fast, and easy-to-use, Yahoo Mail app today. Now you can access all your inboxes (Gmail, Outlook, AOL and more) in one place. Never delete an email again with 1000GB of free cloud storage.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti