torstai 31. maaliskuuta 2016

Kiina ja Venäjä vahvistavat edelleen keskinäistä koordinointiaan kansainvälisissä kysymyksissä



Peking, 26.3 (Prensa Latina) -- Kiinan kansantasavallan presidentti Xi Jinping on kehottanut Kiinaa ja Venäjää vahvistamaan keskinäisiä yhteyksiään ja lisäämään koordinointiaan kansainvälisissä ja alueellisissa kysymyksissä voidakseen entistä tehokkaammin saada aikaan poliittisia ratkaisuja konfliktitilanteissa, totesi Kiinan hallitus lauantaina. 

Tavatessaan Pekingissä Venäjän presidentinhallinnon päällikkö Sergei Ivanovin Xi sanoi, että tässä kahdenvälisessä strategisessa yhteistyössä korostuu maiden merkitys rauhan ja vakauden turvaamisessa sekä alueellisesti että koko maailman mitassa. 

Xi totesi, että Kiina ja Venäjä ovat toistensa tärkeimpiä kumppaneita ja että maiden laajan strategisen kumppanuuden ja yhteistyön edelleen kehittäminen on ja tulee olemaan niiden yhteinen tavoite. 

Hän vaati kumpaakin maata käyttämään hyväksi Kiinan ja Venäjän välisen hyvän naapuruuden ja ystävällisen yhteistyön sopimuksen viidettätoista vuotta tehostaakseen maiden kahdenvälistä yhteistyötä edelleen. 

Peking ja Moskova allekirjoittivat heinäkuussa 2001 sopimuksen hyvästä naapuruudesta ja ystävällisestä ystävyydestä ja loivat siten pysyvän oikeudellisen perustan maiden välisen strategisen kumppanuuden kehittämiseksi. 

Kiinan presidentti sanoi, että maiden tulee ylläpitää korkean tason vaihtoa ja syventää käytännön yhteistyötä tärkeillä aloilla luomalla kehitystyölle synergisiä toimintamalleja. 

Hän sanoi antavansa yhdessä Venäjän presidentti Vladimir Putinin kanssa tuen sille, että Kiinan kommunistisen puolueen keskuskomitean yleinen toimisto ja Venäjän presidentinhallinto ylläpitävät vaihtoa ja yhteistyötä ja että ne oppivat toinen toisiltaan. 

Tämä on tärkeä merkki maidemme välillä vallitsevasta keskinäisestä korkean tason luottamuksesta, huomautti Xi. 

Ivanov sanoi lisäksi, että läheinen korkean tason vaihto ohjaa kahdenvälisten suhteiden edelleen kehittymistä ja vahvisti, että maat pitävät yllä yhteistyönsä nopeaa kehittämistä eri aloilla, kehittävät yhteydenpitoa ja tehostavat koordinointia kansainvälisissä asioissa. 

Hän muistutti myös, että Venäjän presidentinvirasto on valmis työskentelemään Kiinan kommunistisen puolueen keskuskomitean yleisen toimiston kanssa toteuttaakseen käytännössä maiden valtionpäämiesten saavuttamaa yhteisymmärrystä ja edistääkseen kahdenvälisiä suhteita. 

Prensa Latina / Kominform 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti