perjantai 18. maaliskuuta 2016

Kiina toivotti Azerbaidžanin tervetulleeksi SCO:n keskustelukumppaniksi


Peking, 14.3. (People´s Daily) - - Kiina on toivottanut Azerbaidžanin tervetulleeksi Kiinan ja Venäjän johtaman Shanghain yhteistyöjärjestö SCO:n (Shanghai Cooperation Organization) keskustelukumppanuusjäseneksi. 

Kiinan Ulkoministeri Wang Yi tapasi näissä merkeissä Azerbaidžanin ulkoministeri Elmar Mammadjarovin Pekingissä maanantaina, jolloin Mammadjarov allekirjoitti asiakirjan keskustelukumppanuudesta yhdessä SCO:n pääsihteeri Rashid Alimovin kanssa. 

Wang sanoi uskovansa, että Azerbaidžan toimii yhdessä SCO:n jäsenvaltioiden ja tarkkailijajäsenten kanssa Shanghain hengen edelleen nostattamiseksi. 

Osapuolet sopivat myös vahvistavansa kahdenvälistä yhteistyötä Kiinan ideoiman Aasian, Euroopan ja Afrikan välisten poliittisten ja kaupallisten yhteyksien kehittämiseksi laaditun Belt & Road --projektin puitteissa. 

Vuonna 2001 perustetun SCO varsinaisia jäseniä ovat Kiina, Venäjä, Kazakstan, Kirgisia, Tadžikistan ja Uzbekistan. Tarkkailijajäseniä ovat Afganistan, Intia, Iran, Mongolia ja Pakistan. Keskustelukumppaneita ovat nyt Valko-Venäjä, Turkki, Sri Lanka ja Azerbaidžan. 

People´s Daily / KOMINFORM 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti