sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

Russia Today -uutistoimiston dokumenttikanavan raportti  osoittaa  Isis-jihadistien käyvän  laitonta öljykauppaa Turkin kanssa 


56f341c2c361888c228b45a1.jpg

Kuva: Isisin asiakirjoja ja laskuja, jotka paenneet militantit olivat jättäneet jälkeensä / RT

RT:n  dokumenttikanavan Pohjois-Syyriassa työskennellyt työryhmä on perehtynyt kurdien löytämiin, perääntyvien terroristien jälkeensä jättämiin  "Islamilaisen valtion" (IS, ISIS, Iisis / ISIL, Daesh) asiakirjoihin, jotka yhdessä vangeiksi saatujen Isis-rekryyttien kertomusten kanssa vahvistavat oletukset Turkin ja Isis-terroristien välisestä kaupankäynnistä. 
Pian  Syyrian sodan puhjettua Isis-terroristijärjestö muutti omilla toimillaan Irakissa ja erityisesti Syyriassa käytävän sodan luonnetta. Mestaukset kameran edessä, joukkomurhat sekä uhkailut Eurooppaan kohdistuvasta terrorista  saivat  julkisuutta  maailman medioissa.
Isisin kaltaisen suuren aseistetun terroristijärjestön laaja ja lähes ammattimainen toiminta ei olisi mahdollista ilman ulkopuolelta saatua logistista ja taloudellista tukea.
Turkki, joka on ollut aktiivisesti mukana Syyriassa meneillään olevassa  sodassa alusta alkaen, on toistuvasti kiistänyt väitteet, joiden mukaan se olisi auttanut Isis-terroristijärjestöä. Vaikka Ankara väittää olevansa  jihadistijoukkioiden vannoutunut vihollinen, faktat  kertovat usein aivan muuta.
RT:n dokumenttiryhmä on keskustellut  useiden todistajien kanssa, jotka ovat olleet mukana "islamilaisen valtion" kaupallisissa toimissa ja päässeet tutustumaan  terroristijärjestön asiakirjoihin, joista on saatu tietoa myös siitä, miten ja missä ulkomaiset taistelijat ovat voineet liittyä Syyriassa riehuvaan Isis-terroristijärjestöön. 



56f341fac4618864318b45b5.jpg

Kuva: Hylättyjä Isis-militanttien käyttämiä rakennuksia  Pohjois-Syyriassa / RT

RT:n dokumenttiryhmä  teki suurimman osan kuvauksistaan Shaddadin kaupungissa, joka sijaitsee Syyrian Hasakahin maakunnassa ja  on ollut osittain  Isis-jihadistien miehittämä. Vapauttamisen jälkeen Shaddadissa asuu noin 10 000 ihmistä. 
Osa haltuun saadusta aineistoista osoittautui kauppalaskuiksi ja erittelyiksi, joista voi laskea Isisin päivittäiset tulot öljykentiltä ja jalostamoista sekä pumpatun öljyn määrän. Kaikissa  asiakirjoissa on "Islamilaisen valtion" symboli yläreunassa.
56f344c3c4618864318b45b8.jpg
Kuva: "Islamilaisen valtion" laskusta ilmenee myydyn öljyn määrä / RT
Asiakirjat osoittivat, että Isis on pitänyt varsin ammattimaisesti kirjaa öljyliiketoiminnastaan.
Jokaisessa laskussa oli kuljettajan nimi, käytetyn ajoneuvon tyyppi, rekan tai kuorma-auton paino sekä täytenä että tyhjänä, sovittu hinta ja laskun numero.
Yksi löydetty  lasku oli päivätty 11. tammikuuta 2016 ja siitä kävi ilmi, että Isis oli tuonut 1925 tynnyriä öljyä Kabibahin öljykentältä  ja myynyt  sen  38 342 dollarilla.

Isisin Syyriasta ryöstämä öljy menee Turkkiin  - Isisin  taistelijoita tulee Syyriaan Turkin kautta
RT:n dokumenttiryhmä kysyi paikallisilta asukkailta,  jotka oli pakotettu työskentelemään Isisin valtaamassa öljyteollisuudessa, mitä terroristien valvonnassa olevasta  lähteestä pumpatulle öljylle  tapahtuu. Asukkat kertoivat, että öljy toimitetaan öljynjalostamoon, jossa se prosessoidaan bensiiniksi, kaasuksi ja muiksi öljytuotteiksi. He sanoivat, että öljykauppaa välittäneiden henkilöiden kuultiin usein mainitsevan Turkin tämän kaupankäynnin osapuolena.
Kurdien vangiksi joutunut turkkilainen terroristi antoi tärkeitä tietoja, jotka paljastavat yhteyden Isisin ja Turkin välillä. Tämä Isis-rekryytti kertoi kameralle,  että terroristijärjestö  oli todella myynyt öljyä Turkkiin.
"Vaikkei häneltä edes kysytty, taistelija  myönsi, että syy siihen, miksi hänen oli niin  helppo ylittää Turkin ja Syyrian välinen raja ja liittyä Isisiin on osittain  se, että myös Turkki hyötyy näistä järjestelyistä.  Kun kysyttiin, millä tavalla Turkki hyötyy,  hän sanoi, että "Turkki hyötyy ja tämä hyöty mitataan öljytonneina".
RT:n dokumenttiryhmällä oli myös tilaisuus tavata Shaddadissa kurdisotilas, joka esitteli kaatuneilta Iisis-taistelijoilta keräämänsä passikokoelman. Kuvamateriaali asiakirjoista osoittaa, että jihadistit olivat tulleet eri puolilta maailmaa, muiden muassa Bahrainista, Libyasta, Kazakstanista, Venäjältä, Tunisiasta ja Turkista.
56f34391c361888c228b45a5.jpg

Kuva: Isis-terroristin passissa on leima "Istanbul, Turkki" / RT

Useimmat näistä ulkomaisista  terroristeista  näyttivät tulleen Turkin kautta, koska heidän passeissaan oli turkkilaisen raja-aseman leima.
Eräs kurdien YPG-ryhmän jäsen antoi USB-tikulle tallennettuja kuvia, joiden väitetään kuuluneen maahan saapuneelle Isis-militantille. Yhdessä kuvassa oli kolme miestä Sultanahmet Meydanilla Istanbulissa. Seuraavassa valokuvassa oli kolmen militanttia  jossain Syyriassa aseineen ja varusteineen. 
Yksi haastatelluista militanttivangeista kertoi, että  rajavartijoita ei ollut lainkaan paikalla, kun he ylittivät rajan Turkista Syyriaan.
Islamistisen propagandaa painetaan Istanbulissa
Turkin logistisesta tuesta Syyrian presidentti Bashar Assadin hallituksen kaatamiseen pyrkiville terroristijoukkioille on puhuttu paljon, samoin kuin siitä, että Turkki ei ole puuttunut laittomiin rajanylityksiin, mutta vain vähän on puhuttu terroristeille Turkista tulevasta ideologisesta tuesta. RT:n kuvausryhmä löysi kuitenkin Isis-järjestön operoimasta sairaalasta arabiankielistä painettua islamistista propagandaa. Yhden pamfletin kannessa luki "Miten käydä totaalista sotaa Assadin rikollista hallintoa vastaan" ja siinä käsiteltiin keinoja Syyrian hallituksen kaatamiseksi. On erikoista, että tällainen propagandalehtinen  oli painettu  Turkissa ja että sen kansisivulla oli avoimesti istanbulilaisen kirjapainon postiosoite ja puhelinnumero täydennettynä Facebook-yhteystiedoilla.

56f342ffc4618865318b45b5.jpg
Kuva: Islamistien Assadin-vastaisen propagandalehtisen kansi on painettu Istanbulissa. / RT
Monet ihmiset alueella puhuivat yhteyksistä Turkin kanssa. Turkki on "Islamilaisen valtion" rajanaapuri. Jos Turkki olisi ollut valmis sulkemaan yhteyden Turkin ja Isisin välillä, terroristijärjestö ei olisi enää voinut jatkaa toimintaansa. RT:n tiimin jäsenet haastattelivat kurdeja  ja vangittuja terroristeja, jotka sanoivat, että mikäli Isis ei enää saisi  aseita, uusia rekryyttejä, ruokaa ja muuta apua Turkista eli jos Isis menettäisi Turkin kaltaisen suuren sponsorin, sen toiminta loppuisi.
Turkki hyötyy "islamilaisesta valtiosta" , koska tämä terroristijärjestö tarjoaa sille halpaa öljyä ja taistelee sekä Syyrian hallitusta että kurdeja vastaan. Näin ovat sanoneet sekä kurdit että jihdistitaistelijat itse.  RT:n Isis-dokumentit  antavat lisätodisteita Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoganin hallinnon likaisesta pelistä  Syyriassa.

Turkin ja Syyrian välinen raja on ollut auki

Isisin Tell Abyadin tarkistuspisteestä löydettiin joukko muitakin asiakirjoja. Niissä oli tietoja  ajoneuvoista ja kuljetettavien materiaalien painosta. Asiakirjoissa oli  myös lueteltu henkilöitä, jotka olivat tiettävästi matkustaneet Mosuliin, Raqqaan, Istanbuliin ja Ankaraan. 
RT keskusteli YPG:n jäsenen Redur Khalilin kanssa, joka antoi perusteellisen selvityksen näistä löydöistä.
Käydessään  asiakirjojen sivuja läpi Khalil sanoi: "Emme tiedä, keitä nämä ihmiset ovat. Emme tiedä, ovatko ne taistelijoita tai siviilejä. Mutta nämä ihmiset matkustivat virallisesti Turkkiin ilman estettä. "
Hän viittasi asiakirjojen sisältöön ja totesi,  että näiden matkustajien käyttämä reitti kulki Raqqan, Tell Abyadin ja Ankaran läpi.
Tämä merkitsee sitä, että Tell Abyadin  tarkistuspiste oli avoin ennen Isisin lähtöä, eikä liikkumiselle Turkin puolelta ollut mitään esteitä, totesi Khalil.


Asiakirjoja elinten siirroista  ja mestauksista 

Isisin tarkastuspisteestä Tell Abyadistä on löydetty uskonnollisia asiakirjoja, joilla oikeutetaan mestaukset, tapot ja jopa kirurgiset toimenpiteet. 
Näiden papereiden joukossa oli islamin fatwa, joka sallii tappaa vääräuskoiset  leikkaamalla heidän päänsä irti. Fatwa hyväksyy mestaukset.  Myös otteita Koraanista ja siteerauksia profeetta Muhammadin saarnoista löytyi.
Kuitenkin kaikkein erikoisinta  oli kuitenkin paperit löytäneen Khalilin mukaan fatwa,  joka salli suorittaa kirurgisia toimenpiteitä vääräuskoisille.
"Mielestäni tämä fatwa on outo. Emme ole kuulleet islamin  fatwasta, joka mahdollistaa henkilön  tappamisen ja hänen elintensä siirtämisen toiselle henkilölle tai kirurgisten toimenpiteiden suorittamisen vangeille opetustarkoituksessa," sanoi Khalil.
Tällaista tekstiä  voitaisiin käyttää rikostuomioistuimissa rekisteröitäessä Isisiä koskevia oikeusjuttuja, hän totesi.
Khalil mainitsi muita tuomioita, joita voidaan soveltaa vankeihin ja vääräuskoisiin ja huomautti, että Isis oli antanaut näistä asioista ohjeita jopa kiertokirjeillä. 




CXEu7GnWEAA_tSD.jpg


Russia Today / Kominform

24.3.2016




__._,_.___
Attachment (t) =? Iso-8859-1? Q? Heikki_Sipil = E4 = | Näytä liitteet Webissä
6 6 kuva (t)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti