perjantai 25. maaliskuuta 2016

Lähi-idän tuhoisan kuohunnan taustalla ovat USA:n a Israelin väliset erikoislaatuiset suhteet



Teheran, 22.3. (Press TV) -- Yhdysvaltain ja Israelin väliset erikoislaatuiset suhteet ovat keskeinen Lähi-idän konfliktien syy, sanoo amerikkalainen kirjailija ja politiikantutkija Richard Forer. 

Israelin ja Yhdysvaltojen välisten suhteiden erityinen luonne on todella yksi tärkeimmistä syistä siihen, että Lähi-idän tuhoisa kuohunta jatkuu, sanoi Forer iranilaiselle Press TV -kanavalle maanantaina. 

Arabimaat ovat hämmentyneitä siksi, että Yhdysvallat korostaa puheissaan vapauteen ja demokratiaan liittyvien arvojen tärkeyttä samalla kun Washington itse antaa tukensa eräille kaikkein pahimmille vapauden ja demokratian loukkaajille, hän sanoi. 

Mitä tulee palestiinalaisiin, Israel loukkaa ihmisoikeuksia ja on tältä kannalta rikollinen sanan täydessä merkityksessä, hän lisäsi. 

Suuri joukko ortodoksijuutalaisia ja palestiinalaisten oikeuksia puolustavia aktivisteja järjesti sunnuntaina mielenosoituksen Israelin hallintoa vastaan Valkoisen talon edessä. 

Mielenosoittajat vaativat Israelia palauttamaan miehittämänsä alueet palestiinalaisille, joilta ne on riistetty. 

Aktivistit kokoontuivat lisäksi sen rakennuksen ulkopuolelle, jossa oli meneillään American Israel Public Affairs Committee (AIPAC) -organisaation vuotuinen konferenssi. AIPAC, joka on merkittävä Israel-myönteinen lobbariryhmä Washingtonissa, oli saarroksissa maanantai-iltana. Osallistujat joutuivat pysyttelemään rakennuksen sisätiloissa ulkopuolella pidetyn mielenosoituksen vuoksi. 

Mielenosoittajat ilmaisivat suuttumuksensa siitä, että Yhdysvaltain hallitus antaa taloudellista ja sotilaallista tukea Israelille. 

Yhdysvaltain presidenttiehdokkaat lukuun ottamatta demokraattien Bernie Sandersia puhuivat tässä kokouksessa, jossa annettiin selkeä tuki Israelille. 

Yleensä 75 prosenttia kongressin jäsenistä osallistuu tähän konferenssiin ja pohjimmiltaan kumartaa AIPAC-organisaatiota, sanoi Forer. 

Israel-lobbarit tekevät mahdottomaksi saada aikaan rauha Israelin ja palestiinalaisten välille, mutta sen sijaan he tekevät mahdolliseksi sen, että Israel jatkaa palestiinalaisalueiden etnistä puhdistusta ja alkeellisimpienkin ihmisoikeuksien riistämistä palestiinalaisilta, hän totesi. 

Ilman Yhdysvaltain Israelille antamaa tukea Israel ei voisi saavuttaa monia tavoitteitaan, joihin se nyt yltää palestiinalaisten kustannuksella, hän sanoi. 

Paina TV / Kominform 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti