tiistai 22. maaliskuuta 2016

Venäjän ulkoministeriön tiedottaja: Geneven Syyria-neuvotteluiden onnistumista epäilevät tahot pyrkivät väkivallan jatkumiseen


Moskova, 17.3. (SANA) -- Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Maria Zaharova on vaatinut kaikkia ulkoisia toimijoita edistämään kaikin tavoin syyrialaisten osapuolten välisen vuoropuhelun onnistumista Genevessä ja ottamaan huomioon, että osapuolet, jotka epäilevät Geneven neuvotteluiden mahdollisuuksia, perustavat näkemyksensä voimankäytön jatkumiselle. 

Yhteydenpidossamme kansainvälisten ja alueellisten kumppaneidemme kanssa rohkaisemme heitä tekemään kaikkensa Geneven neuvottelujen onnistumisen edistämiseksi. Kuten olemme jo todenneet, toista mahdollisuutta rauhan ja vakauden palauttamiselle Syyriaan ei välttämättä näy lähitulevaisuudessa. Kuitenkin voimat, jotka haluavat häiritä rauhanprosessia, perustavat tulevaisuuden näkymänsä väkivaltaisuuksien jatkumiselle Syyriassa, sanoi Zaharova lehdistötilaisuudessa torstaina. 

Tiedottaja vaati kaikkien Syyrian oppositioryhmittymien edustajien osallistumista neuvotteluihin ja erityisesti terroristeja vastaan taistelevien kurdien huomioon ottamista ja huomautti, että suuret näkemyserot voivat johtaa uusiin esteisiin neuvotteluiden onnistumiselle. 

Hän lisäsi, että puheet presidentin eroamisesta ovat ristiriidassa kansainvälisen oikeuden normien ja YK:n peruskirjan maan sisäisiin asioihin puuttumattomuutta koskevien määräysten kanssa ja lisäsi, että skenaario hallituksen vaihtamisesta ole koskaan tuottanut myönteisiä tuloksia. 

Kommentoidessaan joidenkin kurdiryhmien lausuntoa siitä, mitä he kutsuivat "Pohjois-Syyrian liittovaltioksi", Zaharova toisti Moskovan näkemyksen, että Syyria on yhtenäinen, maallinen ja demokraattinen valtio ja että vain syyrialaiset voivat päättää maansa kohtalosta. 

SANA / KOMINFORM 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti