torstai 17. maaliskuuta 2016

Turkkilaiskenraali pahoitteli venäläisen Su-24 -lentokoneen alas ampumista



Moskova, 12.3. (Sputnik) -- Sen jälkeen kun turkkilainen runoilija Haydar Hussein ja turkkilaiset opiskelijat olivat tuoneet Istanbulissa julkisesti esille huolensa sen johdosta, että viime marraskuussa tapahtunut venäläisen Su-24 -lentokoneen alas ampuminen oli johtanut ja Venäjän ja Turkin välisten suhteiden huononemiseen, eläkkeellä oleva turkkilainen kenraali kertoi uutistoimisto Sputnikille antamassaan haastattelussa Venäjän ja Turkin välisten suhteiden tilasta ja tulevaisuudesta sellaisena kuin hän asian näkee. 

Turkin eläkkeellä olevien upseereiden liiton puheenjohtaja ja Turkin ilmavoimien kenraaliluutnantti Erdoğan Karakuş sanoi haastattelussa: "Toivon, että venäläisen lentokoneen alas ampuminen on pian vain mennyttä historiaa ja että Venäjän ja Turkin väliset suhteet palautuvat taas normaaleiksi". 

"Olemme hyvin pahoillamme siitä, mitä on tapahtunut. Olemme aina pyrkineet olemaan ystäviä Venäjän kanssa, pitämään yllä hyviä naapuruussuhteita ja yrittäneet välttää kaikkia mahdollisia väärinkäsityksiä". 

Karakuş sanoi edelleen, että venäläisen lentokoneen alas ampuminen oli virhe eikä sellaista olisi saanut tapahtua. "Haluan venäläisten tietävän, että olemme syvästi pahoillamme tapahtuneesta ja toivomme maidemme välisten suhteiden pikaista paranemista ja vahvistumista". 

Venäjän ja Turkin välisten suhteiden normalisoituminen on turkkilaisen ja venäläisen yhteiskunnan yhteinen etu, korosti kenraali. 

"Venäläiset ovat naapureitamme ja veljiämme. Meidän tulee elää yhdessä rauhassa ja sovussa. Ei ole muuta tapaa. Toivon todella, että suhteiden nykyiset kylmät tuulet menevät pian ohi. En haluaisi sanoa tätä, mutta meidän on tunnustettava, että joskus ihmisten käsitys tietystä asiasta voi olla radikaalisti erilainen kuin maan hallituksen näkemys. On selvää, että turkkilaiset kannattavat Venäjän ja Turkin suhteiden normalisoimista". 

Kenraali kertoi edelleen, että hänen poikansa asuu Antalyassa. "Hän on rakentanut vahvan ystävyyden siellä asuvien venäläisten kanssa. Äskettäin järjestettiin jälleen kerran tapahtuma, jossa keskusteltiin Venäjän ja Turkin välisten yhteyksien nykytilasta. Toivon vilpittömästi suhteiden mahdollisimman nopeaa normalisoitumista". 

Sputnik / Kominform 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti