keskiviikko 23. maaliskuuta 2016

Google auttoi Hillary Clintonia USA:n yrityksissä kaataa Syyrian laillinen hallitus



Hakukoneyhtiö Google tarjosi vuonna 2012 apua Yhdysvaltain silloiselle ulkoministeri Hillary Clintonille auttaakseen Yhdysvaltain ulkoministeriötä sen pyrkimyksissä hajottaa Syyrian valtio ja syrjäyttää maan laillinen presidentti Bashar al-Assad, kertoi australialainen The Rebel -julkaisu maanantaina. 

Asiaa koskevat viestit ovat löytyneet Clintonin sähköpostiarkistosta, jonka Wikileaks on julkaissut verkkosivuillaan. 

Sähköposteista käy ilmi, että Google Ideas (nykyisin Jigsaw) -työryhmän jäsen Jared Cohen oli kertonut työryhmänsä suunnitelleen sovelluksen, jolla olisi voitu seurata Syyrian pirstoutumista ja sitä, missä osassa maata kulloinenkin liikehdintä oli meneillään. Sovelluksen oli määrä toimia työkaluna ja apuna Syyrian hajottamiseen pyrkiville sisäisille ja ulkoisille voimille ja se oli tarkoitus antaa myös al-Jazeera -uutistoimiston käyttöön. 

Cohen lähetti heinäkuussa 2012 Clintonin ulkopoliittiselle neuvonantaja Jake Sullivanille sekä useille Clintonia lähellä oleville muille virkamiehille sähköpostiviestin, jossa tarjottiin tätä Googlen erityiskarttapalvelusovellusta poliittiseen käyttöön. 

Washington Post -lehti kertoi tuolloin Cohenin pyrkineen osaltaan edistämään Yhdysvaltain ulkoministeriön toimia, joilla haluttiin antaa tukea uusille separatistisille pyrkimyksille ja lisätä luottamusta Syyrian oppositioon. 

Jared Cohen on palvellut myös Yhdysvaltain ulkoministeriön poliittisen suunnitteluryhmän jäsenenä vuodesta 2006 vuoteen 2010. 

The Rebel huomautti, että uutinen Googlen poliittisista yhteyksistä Yhdysvaltojen ulkoministeriöön ei juuri ole saanut huomiota läntisessä valtamediassa. 


Sosiaalisella madialla suuri merkitys Lähi-Idän ja Pohjois-Afrikan maiden tuhoisissa prosesseissa


The Rebel korosti, että sosiaalisella medialla on ollut merkittävä asema "arabikevään" nimellä tunnetuissa Lähi-Idän ja Pohjois-Afrikan maissa tapahtuneissa väkivaltaisissa vallankaappauksissa ja vallankaappausyrityksissä ja huomauttaa, että näitä tuhoisia prosesseja ovat edistäneet mm. Yhdysvaltain ulkoministeriö, United States Agency for International Development (USAID) sekä yhdysvaltalaiset organisaatiot New Endowment for Democracy (NED), International Republican Institute, National Democratic Institute ja Freedom House. 

Lisäksi myös Google, Facebook ja Twitter ovat osallistuneet toimiin, joilla on pyritty heikentämään alueen maiden hallituksia, totesi The Rebel. 

Indonesialaisen Jakarta Post -lehden raportin mukaan kaikkiaan 180 000 ihmistä kuoli sen seurauksena, että Yhdysvallat orkestroi niin sanotun arabikevään Libyassa, Syyriassa ja Jemenissä. 

Rebel / Kominform 


Ohessa yksi Jared Cohenin Hillary  Clintonia lähellä oleville virkamiehille lähettämä  sähköpostiviesti:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti