torstai 24. maaliskuuta 2016

"Brysselin terrori-iskujen juuret ovat länsimaiden politiikassa"



Teheran, 23.3. (Press TV) -- Iranilainen Press TV -kanava on haastatellut Lontoossa ilmestyvän Politics First -lehden kustantaja ja päätoimittaja Marcus Papadopoulosta ja Brysselissä toimivan Euroopan federalistipuolueen puheenjohtaja Pietro De Matteisia verisistä pommi-iskuista Belgian pääkaupungissa Brysselissä. 

Papadopoulos sanoi, että Brysselin terroritekojen perussyy löytyy yksinkertaisesti länsimaiden ulkopolitiikasta 

Hän totesi, että länsimaat ovat jo pitkään tehneet yhteistyötä terroristiryhmien kanssa edistääkseen omia geostrategisia tavoitteitaan erityisesti Afganistanissa, Bosniassa, Libyassa ja nyt Syyriassa. 

Hän huomautti, että Washingtonin todellinen tavoite Lähi-idässä on viime kädessä Yhdysvaltain globaalin suurvalta-aseman turvaaminen. 

Washington näkee Lähi-idän olevan keskeinen alue Yhdysvaltain maailmanherruuspyrkimysten kannalta ja amerikkalaiset tietävät hyvin, että jos he kykenisivät tuhoamaan Syyrian valtion ja asettamaan Damaskokseen jonkinlaisen islamistisen länsimielisen hallituksen, Venäjä menettäisi vaikutusvaltansa ja poliittisen voimansa Lähi-idässä, sanoi Papadopoulos. 

Hän huomautti, että länsimaat eivät ole aidosti sitoutuneet terrorismin torjuntaan niinkuin ne eivät ole aidosti sitoutuneet myöskään ihmisoikeuksiin tai demokratiaan. 

On kestämätön tilanne, että rikolliset ja globaalisti toimivat murhaajat esiintyvät koko maailman mitassa demokratian ja ihmisoikeuksien vartijoina ja ihmisinä ja valtioina, jotka "taistelevat terrorismia vastaan", sanoi Ppadopoulos. 

Hän totesi, että kun Syyrian konflikti on ratkaistu, on saavutettu merkittävä askel eteenpäin myös terrorismin torjumisessa. 

Ainoa tie eteenpäin lyhyellä aikavälillä on, että Yhdysvallat lopettaa tukensa Syyrian terroristeille ja käskee alueellisten liittolaistensa Turkin, Saudi-Arabian ja Qatarin niinikään lopettaa Syyrian terroristien tukeminen, hän korosti. 

De Matteis puolestaan painotti, että ei ole oikeutusta minkäänlaiselle syylle, jolla voitaisiin väheksyä Brysselissä tapahtunutta tragediaa. 

Hän sanoi, että on suuri ero siinä, mitä sota-alueella tapahtuu ja mitä terroristit ovat nyt tehneet Euroopassa. 

De Matteis totesi, että Eurooppa on käännekohdan edessä tehdessään poliittisia päätöksiä, joilla vastataan Daesh/takfiri -terroristien haasteeseen. 

Press TV / KOMINFORM 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti