sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Yhdysvalloilla ja Daesh-terroristeilla on Irakissa ja Syyriassa paljolti yhtenevät  tavoitteet


Teheran, 19.3. (Press TV) -- Yhdysvaltojen lupauksia tuen antamisesta Daesh-terroristien saattamiseksi kansainvälisen rikostuomioistuimen (ICC) eteen on vaikea ottaa täysin todesta, koska Washingtonilla on Irakissa ja Syyriassa pitkäli yhteiset tavoitteet tämän terroristijärjestön kanssa, sanoo amerikkalainen geopolitiikantutkija Eric Draitser. 

Valkoinen talo ilmoitti torstaina, että Yhdysvallat on valmis tekemään yhteistyötä kansainvälisen rikostuomioistuimen (Intrernational Coriminal Court, ICC) kanssa Daesh-terroristien saattamiseksi vastuuseen heidän Irakissa ja Syyriassa tekemistään kansanmurharikoksista. 

Yhdysvallat on valmis tekemään puolueetonta yhteistyötä kansanmurhien tutkimisessa, sanoi Valkoisen talon tiedottaja Josh Earnest torstaina. 

Earnest lisäsi, että presidentti Barack Obaman hallitus on halukas antamaan tukensa kansainväliselle rikostuomioistuimelle todisteiden keräämisessä. 

Asiasta kerrottiin pian sen jälkeen kun Yhdysvallat oli vihdoin vahvistanut Daeshin syyllistyneen Irakissa ja Syyriassa kansanmurhiin kurdeja sekä shiiamuslimeja, kristittyjä ja muita uskonnollisia vähemmistöjä kohtaan ja luvannut vastaisuudessa estää tällaiset teot. 

Läntisissä valtamedioissa ei kuitenkaan juuri puhuta siitä yksinkertaisesta tosiasiasta, että Yhdysvallat on itse vähintäänkin välillisesti osallistunut tutkittavina olevien rikosten tekemiseen ja pyrkii nyt peittelemään oma syyllisyyttään, sanoi Draitser ja totesi, että  Yhdysvallat on tosiasiassa itse  yksi syylliseksi epäilty osapuoii, sanoi Draister. 

Todellisuus vääristyy, kun meille kerrotaan, että Yhdysvallat aikoo osallistua tutkimuksiin, hän sanoi ja huomautti, että missään oikeuskäytännöissä rikolliset eivät saa tutkia omia rikoksiaan. 

Hän lisäsi, että ei kuitenkaan olisi reilua syyttää Yhdysvaltoja siitä, että se olisi suoranaisesti johtanut Daeshin toimintaa, mutta voidaan perustellusti sanoa, että Washingtonilla on Syyriassa ja Irakissa ollut tämän terroristijärjestön kanssa yhteisiä tavoitteita. 

Draitser asetti kyseenalaiseksi Washington aikeet tässä asiassa ja huomautti, että Yhdysvallat ei ole edes ICC:n jäsenvaltio, mutta yrittää kuitenkin vieläpä asettaa itsensä tämän rikostuomioistuimen yläpuolelle. 

Miksi Yhdysvallat pyrkii juuri nyt osallistumaan näihin tutkimuksiin ja jopa johtamaan niiden suorittamista?, hän kysyi. 

Press TV / KOMINFORM 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti