lauantai 30. huhtikuuta 2016

#TenemosMemoria: CIA ja poistamista Fidel, Raul ja Che. # Kuuba

Kauan ennen voiton vallankumouksen tammikuuta 1959 Yhdysvaltain tiedustelupalvelut ensisijaisiksi velvoitteista estää voittoa vallankumoukselliset voimat ja murhan Fidel Castro.
Jo esimerkiksi vuodesta 1958, samaan aikaan, kun Fidel oli Sierra Maestra, eversti Joseph Caldwell kuningas, johtaja osasto läntisen pallonpuoliskon CIA vastaa Kuuban toiminnan yhdessä William Pawley, entinen suurlähettiläs American Brasiliassa, Perussa ja ystävä diktaattori Fulgencio Batista oli suunnitellut joitakin toimenpiteitä estää ennakolta vallankumoukselliset voimat ja murhan Kuuban johtaja. Tavoite: Jotta valtaan, mitä he olivat täysin aktivoitu asemalle Havannan johdossa James A. Noel, joka kehitti voimakasta kumouksellista toimintaa Kuubaa ja pidetään tässä asennossa, kunnes sulkemisen suurlähetystön tammikuu 1961 .
Joulukuussa 1958 hänet pidätettiin Sierra Maestra Alan Robert Nye kansalainen kuljettaa kivääri kiikaritähtäimen, joka oli lähettänyt Yhdysvaltain hallitus, jonka tehtävänä on murhata Fidel.
Alusta lähtien vallankumouksellinen voiton sama lähtö- harjat Yhdysvaltojen ja salaliitto mestata liikkeitä tehostamaan voittoisan vallankumouksen.
Muistelmissaan Vuosien Valkoinen talo, julkaistu 1966 Yhdysvaltain presidentti tänä aikana Dwight D, Eisenhower tunnusti: "In muutamassa viikossa, kun Castro tuli Havana, me hallituksen alamme tutkia mitkä toimenpiteet voisivat olla tehokkaita tukahduttaa Castro " .
Tammikuun 21. 1959 kolmetoista päivää kun hänen voitokkaan tuloa Havana grand massa ralli Presidentinlinnassa, Fidel sanoi: "ryhtyä varotoimiin, koska täällä on olla varuillaan kaikesta, minä ehdottaa liikkeen suuntaan 26. heinäkuuta nimittää toveri Raul Castro, toinen päällikkö 26. heinäkuuta liikkeen. En, ei siksi, että hän on veljeni, joka kaikki tietävät, kuinka paljon vihaamme nepotismi mutta koska rehellisesti, katson riittää ominaisuuksia korvata minulle tapauksessa minun täytyy kuolla tähän taisteluun; myös siksi, että hän on mies hyvin tiukka vallankumouksellinen tuomioita, joka on osoittanut kykynsä tässä taistelussa, mikä oli niiden joukossa, jotka johti hyökkäystä Moncadan, joista vietti kaksi vuotta vankilassa, jonka järjesti Second Front Frank País, ja niitä, jotka ovat antaneet näyttöä asiaa ominaisuudessa järjestäjä ja johtaja. "
Hän jatkoi varoittaa: "Toivon, että tässä tapauksessa hän ei ollut yrittänyt veljeni, toivon se oli toinen ei sovi inkling että tämä on perheen hyväksi. Sanon ensinnäkin, että tämä ei ole suosinut ketään, koska kotimaa on meille tuskaa ja velvollisuus, eikä ilo, ei turhamaisuus, ei tyydyttävällä henkilökohtaista luonteeltaan; Meille tämä työ on työtä orjan joka osaa palvella kansaansa; meille, että johtaja on uhrattavaksi; voimme olla johtaja ei tavoittele valtaa, jokainen tietää, että annoin valtaan kauan sitten kaikki tietävät epäitsekkyys josta olen taistellut ja olen miehistä en pidä että kukaan on välttämätöntä [... ] toteamalla tässä mielestäni toveri Raul Castro voisi korvata minua tässä tapauksessa ei ole päätän yksipuolisesti, mutta haluan kuulla ihmisiä, jos olet samaa mieltä. " (Huudot Yes!).
"No, tiedän viholliseni: voin hyökätä milloin, ei ongelmia! Ja sitä paitsi, jos myös pahoinpidelty Raul Hänen takanaan tulevat toiseen ja takana toinen, ja toinen ja takana takana toinen!, Että Kuuban kansa tässä taistelussa ei ole kumpikaan johtaja eikä ihmisiä, koska kaikki estetään. Ne, jotka tunsivat voittaa sodan kaikki resurssit, meillä on myös voittaa vallankumouksen vastaan ​​kaikki viholliset esittää. "
Sen arvion kahdenvälisten suhteiden kehittäminen lähtien tammikuu 1959 toimitettu kansallisen turvallisuusneuvoston Yhdysvaltojen, Roy Rubottom, apulaisulkoministeri Amerikan asioiden tiivistää näin:
"Ajanjakso tammi-maaliskuussa voidaan luonnehtia kuherruskuukauden kanssa Castron hallituksen. Laskuun huhtikuussa tuli selväksi näissä suhteissa ... Kesäkuussa teimme päätöksen, että se ei ollut mahdollista sentavoitteiden saavuttamiseksi Castron valta ja sopi sen toteuttaa tarkoitetusta ohjelmasta on Mr. Marchant (Undersecretary Livingston Marchant).Heinäkuussa ja elokuussa meillä oli hahmotellaan ohjelma korvaa Castro " .
Livingston Marchant, perustella rankaisutoimenpiteistä, sanoi, että kokouksessa kansallisen turvallisuusneuvoston että jos Kuuba oli yksi kaikkein vaarallisin ja vaikeasti koskevat Yhdysvaltain suhteita Latinalaiseen Amerikkaan.
Ohjelma korvaa Castro oli sisällä suunnitelma taantumuksellisen kampanjan kommunismia vastaan, kun taas vastavallankumoukselliset propaganda tarkoitus vähentää vaikutuksen suosittu Raul ja Che, hyökkää niitä todennäköisimmin kommunisti vallankumousjohtajista. Epäilemättä he olivat kaikkein radikaalien ajatusten, syvästi marxilainen koulutus ja määrätietoinen siirtyä nopeasti kohti sosialismia kannattajia.
Che Guevaran tärkeillä talouden aloilla, kuten pankki-, ensin, ja sitten suunta alkava teollisen kehityksen, jossa on ensimmäinen kansainvälinen toiminta puolivälissä 1959, Yhdysvaltain hallitsijat kiristetty aloilla ja vastavallankumous.
Sitten, kuten edellä Luis M. Busch ja Reinaldo Suarez teoksessaan Kuuban vallankumoushallitus Ensiaskeleet, tarpeet puolustuksen vallankumouksen teki syvällisen välttämätöntä sotilaallinen rakenneuudistusta, joka takaisi täyden tunnistamisen aseellisen toimielinten kansalaisten talouteen hallinto- ja hallinta ja todellinen yhtenäisyys komennon ja toimintaa.
Niinpä ministeriön vallankumouksellisten asevoimien 21. lokakuuta 1959 luotu "Rebel armeijan komentaja, joka oli kaikki ominaisuudet ja taidot johtaa tällaisen tehtävänä oli epäilemättä Raul Castro Ruz. Kuluessa kuukausien sissisodankäynnin, hän oli muodostunut Kaukoidän vuoristossa Kuuba ,pikkutarkasti organisoitu ja tehokas, armeijan ja siviilien edestä.Käytännöllisesti katsoen valtion aseiden, sairaaloissa ja hallinnolliset menettelyt, koulutus, viestintä ja teollisuuden laitteiden, oikeudenkäyttöä ja välimiesmenettelyn. Oli selvää näyttöä erityinen kyky komennon ja organisaatio " , esitteli molemmat kirjoittajat.
Raul, ottaa komento, on painokas periaatteista jatkettava käsitystä uuden sotilaallinen laitos: "Emme koskaan täyty kunnes organisaatiomme ja aina kanssa rikkoutumaton yhteistyössä Kuuban kansa, maamme on edellytyksiä panna täytäntöön sotilaallisesti pienet ja voimakas. "
Noihin aikoihin päättyi epäonnistumiseen yritykset Yhdysvaltain hallituksen apua vaihtoehtoisia voimia vallankumouksellisen johdon turhautunut yrittää petollinen komentaja Hubert Matos sitten, kuten oli aiemmin ollut fiasko petos komentaja Pedro Diaz Lanz-johtaja Air Force kapinallinen, romahdus Trujillo salaliitto tai kansallinen kriisi, joka päättyi lähtö taantumuksellisten ytimen ensimmäisen vallankumoushallituksen, mukaan lukien presidentti Manuel Urrutia.
Voimakas ja ylimääräinen kumouksellista toimintaa Kuubaa
Vuonna 1975 perustuva luokitus tiedon ja todistuksen tai esiintymisiä istunnoissa, raportin Select komitean Yhdysvaltain senaatti joka tutki liittyviä toimintoja tiedustelutoimintaa, joka tunnetaan paremmin raportin kirkon komissio oli valmis, koska puheenjohtajana toimi senaattori Frank Church.
Näiden luokitus tietoa ja todistus voidaan tunneta yksityiskohtaisesti joidenkin peitellyn CIA toimintaa uhata elämää tärkeimmät johtajat Kuuban vallankumouksen. Tehtyään operatiivinen analyysi vallankumouksen, ilmaisivat huolensa vahvistamiseen prosessin ja toimenpiteiden tuhota 11 joulukuu 1959, eversti JC kuningas lähetti muistion Allen Dulles, CIA: n johtaja, jossa hän väitti, että Kuubassa oli nyt diktatuuri "äärivasemmisto" että "jos" annettiin jatkua, kannustaa vastaavia toimia vastaan ​​Yhdysvaltain kantoja muissa Latinalaisen Amerikan maissa.
Yksi neljästä "Suositeltavat toimet" kuningas oli vakavasti harkita poistamista Fidel Castro: "Monet ilmoitti ihmiset uskovat, että katoaminen Fidel olisi nopeuttaa huomattavasti kaataa nykyisen hallituksen."
Yhdessä marginaalien asiakirja on käsinkirjoitettu muistio, joka osoittaa Dulles kanssa suostumuksella Richard Bissell entinen taloustieteen professori joka toimi apulaisjohtajaksi CIA suunnitelmat, hyväksyi suositukset. Tuosta hetkestä kaikkia pyrkimyksiä leikata tältä pää maahan tehostaa.
Vuonna tammikuu 1960 Rama 4 (WH-4) läntisen pallonpuoliskon Division CIA järjesti erityinen joukkue johtaa Kuuban toiminta, jossa tärkein "[...] tehtävänä kaataa Castron hallitus [...] " ja hän oli vastuussa varten Cuba Bureau päämajassa CIA, mukaan lukien tuki asemalle perustuu suurlähetystössä Havannassa.
Komentoketjussa integroidussa pääkonttori Intelligence johtaja, Allen Dulles, apulaisjohtaja Plans Richard M. Bissell, johtaja läntisen pallonpuoliskon Division, JC King pään Task Force, Jacob D. Esterline.
Raportin mukaan kirkon komission 13. tammikuuta 1960 Dulles, mikä oli ilmeisesti ensimmäinen keskustelun paneeli peitellysti ohjelmasta kaatamiseksi Castro "viittasi mahdollisuuteen, että lopulta Yhdysvallat ei voinut sietää Castron hallintoa Kuubassa, ja ehdotti salaisen valmiussuunnitelmia alentaa hallituksen Castron ... ".
Yksi toimista oli kuinka paljon johto välittäjänä Kuuban vallankumoushallituksen tehty estämään aseiden toimittaminen harjoittaa politiikkaa luomisen suosittuja miliisit.Käytössä 04 maaliskuu 1960 tapahtuu hirviömäistä sabotaasi ranskalaisen laivan La Coubre, tuotu Belgiasta siirroksi 70 tonnia aseita ja ammuksia räjähdysten joka aiheutti noin 100 kuollutta ja 400 haavoittui.
Terroriteon sikisi CIA, joiden kirjanpito 51 vuotta myöhemmin luokitellaan, oli ennustanut, että ensimmäisen puhkeamisen jälkeen, tärkeimmät johtajat vallankumouksen luultavasti tulla välittömästi paikalle ja että oli mahdollisuus tuottaa toisen pommitusten lopettamiseksi heidän kanssaan.
Fidel todeta, että tästä rikollisen sabotaasin La Coubre hyökkäyksen vallankumouksen jouduttaisiin turvautumaan suuria määriä ja nopeutettu strategian valmistelua ihmisiä selviytymään, vastustaa ja tappion.
Raportti kirkon komissio vahvistaa, että havainto osoittaa, että hallitus Eisenhower oli etsimään verukkeilla
Mukaan muistio kokouksesta 9. maaliskuuta 1960 viisi päivää La Coubre, eversti JC King sanoi ennen Panel vastasi Kuuban toiminta "yhä enemmän todisteita siitä, että tietyt" johtajien hallituksen Castro on ajanut hyökkäys tilat Yhdysvaltain laivaston Guantánamon ja sanoi, että on todellakin mahdollista hyökätä laitokseen. "
Ja mukaan muistion itse "eversti King sanoi (...), joka eliminoidaan, ellei Fidel, Raul ja Che Guevara, kaikki yhdessä-mikä on epätodennäköistä - tämä toiminta voi olla pitkä ja vaikea asia, ja vain se voisi voittaa nykyisen hallituksen väkisin " .
Raportissa Senaatin komitean kuvataan myös muita aiheita kokouksen seuraavana päivänä, 10. maaliskuuta kansallisen turvallisuusneuvoston, jossa Yhdysvaltojen politiikkaa "toisen hallituksen valtaan Kuubassa ottamaan" keskusteltiin.
Pöytäkirja, joka Kokousraportin että amiraali Arleigh Burke Chief yhteisen sotilasesikuntaa Yhdysvaltain armeijan, hän ymmärtää, että Kuuban johtaja, jonka ympärille vastakkaisia ​​elementtejä voitaisiin ryhmitellä Castro tarvittiin. "Mr. Dulles sanoi, että oli joitakin johtajia vastustaa Castro, mutta tällä hetkellä ei ole Kuubassa, ja hän ihmetteli, mitä voisimme tehdä tilanteessa tällaisten (...); Hän kertoi, että hän oli työskennellyt suunnitelmaa muuttaa tilannetta Kuubassa. Amiraali Burke ehdotti, että kaikki suunnitelmat korvaamiseksi Kuuban johtajien on saatettava looginen johtopäätös, koska monet johtajat lähellä Castro Castro oli vielä pahempi. "
Kirkko komissio kuvailee toisen paneelin kokousta Valkoisessa talossa 14. maaliskuuta 1960 osallistui Allen Dulles ja eversti JC King.
Mukaan todistuksen senaatissa luokitus 15 vuotta myöhemmin tämän kokouksen pöytäkirjaan arkistoidut raportoitu, että oli olemassa yleistä keskustelua siitä, mikä olisi vaikutusta Kuuban tilanteesta kadota samanaikaisesti Fidel, Raul Castro ja Che Guevara.Amiraali Burke sanoi ainoa ryhmä järjesti Kuuba tällä kertaa olivat kommunisteja ja että siksi oli olemassa vaara, että sattuu hallita. Mr. Dulles oli sitä mieltä, että tämä ei voi olla epäedullista, koska se helpottaisi monenvälisen toimia OAS. Eversti King sanoi oli muutamia johtajia tunnistettu tähän mennessä voinut huolehtia tilanteen.
17. maaliskuuta 1960 presidentti Eisenhower antoi vihreää valoa ohjelman peitetoimiin Kuubaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti