Institute of geofysiikan ja tähtitieteen kertoo, että päivä 9 juhannussalko 2016 ,planeetta Merkurius tulee kauttakulku levylle auringon . Ymmärtävät,kauttakulku on tähti askeleen edellä tämän levyn toinen suurempi näennäinen koko.Kulku planeetan elohopea aurinko levy on nimeltään kauttakulkua Mercury.
Vuonna Havana mielenkiintoinen ilmiö havaitaan välillä 7h 13m 14h 41m 55s ja 52skesän aikaan Kuuban tasavallan kanssa kokonaiskesto 7h 27m 56s .
Tähtitieteelliset tapahtuma näkyy useimmissa Aasia (paitsi Kaakkois-Aasiassa ja Japanissa), Euroopassa, Afrikassa, Grönlanti, Etelä-Amerikka, Pohjois-Amerikassa ja useimmat Tyynellämerellä.
Koska pieni näennäinen koko Mercury, on mahdotonta havaita kuljetuksen aikana, jos jokin optinen laite ei ole käytössä. Varmin tapa tehdä tämä on ulkonevat kuva Sun saatu teleskoopin päälle valkokangas.
Jotta Mercury kauttakulku näkyy pieni musta ympyrä, joka hitaasti liikkuu yli auringon levy, tämä liike on tehty idästä länteen.
Viimeinen kauttakulku Mercury tapahtui 8. marraskuuta 2006 eikä tarkkailla toiseen, kunnes aamulla 11 marraskuu 2019.
Se on tärkeää, että muistaa, että suora havainnointi Sun on aina hyvin vaarallistajohtuen mahdollisia palovammoja verkkokalvolle . Siksi täytyy käyttää menetelmiä riittävän suojan ( aurinkovoiteet ). Käyttämällä kaukoputken heijastaa kuvan Auringon valkokangas aina katsomassa auringon epäsuorasti. Pitäisi ottaaerityisen huolellinen kenellekään missään olosuhteissa katso suoraan aurinkoa okulaarin läpi.