lauantai 30. huhtikuuta 2016

Iran ja Venäjä kehittävät sotilasyhteistyötään



Teheran, 27.4. (Press TV) -- Iran ja Venäjä ovat laatineet erityisiä suunnitelmia maiden välisen sotilaallisen ja sotilasteknisen yhteistyön vahvistamiseksi, kertoi Iranin puolustusministeri prikaatinkenraali Hossein Dehqa keskiviikkona tavattuaan Venäjän puolustusministeri Sergei Shoigun Moskovan viidennen kansainvälisen turvallisuuskonferenssin (5th Moscow Conference on International Security, MCIS) yhteydessä. 

Venäjä ja Iran pääsivät tapaamisessa yhteisymmärrykseen useiden maiden välisten puolustuksellisten sopimusten sisällöstä ja laativat samalla erityisiä suunnitelmia sotilasteknisen yhteistyönsä edelleen kehittämiseksi, hän totesi. 

Dehqan viittasi Iranin historialliseen ydinsopimukseen ja totesi, että nykyinen tilanne tarjoaa hyvät näkymät maiden välisen strategisen yhteistyön kehittämiselle eri aloilla. 

Iran ja P5 + 1 maat - YK:n turvallisuusneuvoston viisi pysyvää jäsentä: Kiina, Ranska, Venäjä, Britannia ja Yhdysvallat ja Saksa - käynnistivät 16.1.2016 ydinsopimukseen liittyvän yhteiseen kattavaan toimintasuunnitelman (JCPOA) toimeenpanon. 

Dehqan totesi, että Teheranin ja Moskovan välinen tiivis yhteistyö auttaa palauttamaan vakautta ja turvallisuutta maailmaan ja jouduttaa terrorismin ja sen mukanaan tuomien ongelmien eliminoimista. 

Shoigu puolestaan korosti, että Venäjä on valmis pitkän tähtäimen yhteistyöhön Iranin kanssa taistelussa kansainvälistä terrorismia vastaan. 

"Haluamme kehittää sotilaallisia suhteita Teheraniin. Venäjän puolustusministeriö arvostaa suuresti rakentavia keskusteluja Iranin kanssa ja olemme varmoja siitä, että nykyiset neuvottelut vahvistavat ystävällisiä suhteita maiden asevoimien välillä", hän lisäsi. 

Dehqan kävi kahdenvälisiä keskusteluja myös Armenian, Valko-Venäjän ja Pakistanin puolustusministereiden kanssa. 

Iran ja Venäjä ovat jo aiemmin tehneet puolustusteknologia- ja -strategiayhteistyötä ja ne ovat auttaneet Syyrian hallitusta pyrkimyksissä tuhota maassa riehuvat terroristiryhmät. 

Press TV / KOMINFORM 

http://www.presstv.ir/Detail/2016/04/27/462878/iran-russia-roadmap-dehqan-shoigu/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti