sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

Obama sekaantuu Euroopan asioihin: "Britannia ei saa erota EU:sta, Venäjä pitää eristää" 


Teheran, 22.4. (Press TV) -- Yhdysvaltain presidentti Barack Obama on varoittanut Britanniaa seurauksista. mikäli maa irtautuu Euroopan unionista. Tämä paljastaa Obaman pyrkimyksen määräillä EU-maiden politiikkaa samalla kun hän yrittää pakottaa EU-maat tehostamaan toimia Venäjän eristämiseksi, sanoo Pariisissa työskentelevä ihmisoikeusjuristi Arno Develay. 

Obama varoitti perjantaina Lontoossa, että Britannian irtautuminen EU:sta ajaisi Britannian takaisin alkumetreille tiellä kohti Euroopan unionin ja Yhdysvaltain välistä vapaakauppasopimusta. 

Puhuessaan perjantaina yhteisessä lehdistötilaisuudessa Britannian pääministeri David Cameronin kanssa Yhdysvaltain presidentti sanoi, että maiden välinen "erityinen suhde" tekee "Brexitistä" Yhdysvalloille "erittäin kiinnostavan" kysymyksen. 

Iranilaiselle Press TV -kanavalle perjantaina antamassaan haastattelussa Develay sanoi, että EU:n johtajien taipumus yrittää saada itselleen yhä lisää etuoikeuksia on antanut Yhdysvalloille tilaisuuden sanella heille omat vaatimuksensa ja ehtonsa. 

Koska EU-teknokraatit pyrkivät haalimaan itselleen yhä enemmän etuoikeuksia, Washington tietää voivansa sanella näille henkilöille vaatimuksia, joiden ei voida odottaa olevan eurooppalaisten etujen mukaisia, hän totesi. 

Tällä tavoin Washington ajaa Brysselin toimimaan omana agenttinaan ja osallistumaan täysipainoisesti Venäjän eristämiseen, hän lisäsi. 

Mikäli tämä politiikka ei kuitenkaan tuota toivottua tulosta tarpeeksi nopeasti, Washington on valmis tuomaan yhä lisää aseistusta ja joukkoja Venäjän federaation länsirajalle, jatkoi Develay. 

Hän totesi myös, että Yhdysvaltojen tavoittelemien "erityisten etujen" kannalta vain sotilaallinen yhteenotto Venäjän kanssa avaa tien kohti massiivisia investointeja, joita käytettäisiin sittemmin Euroopan jällenrakentamiseen. 

Hän sanoi, että juuri tästä syystä Yhdysvallat Nato-liittolaisineen sijoittaa joukkoja ja aseistusta Venäjän rajoille. 

Jos eurooppalaiset eivät herää unestaan, heistä voi tulla uhrilampaita Washingtonin alttarille Yhdysvaltojen tavoitellessa maailmanlaajuista taloudellista ja poliittista dominanssia, summasi Develay. 

Obama saapui Lontooseen 21.4. kertoakseen briteille, että esimerkiksi terrorismia, maahanmuuttoa ja talouskasvun hidastumista voidaan käsitellä tuloksellisemmin, mikäli Britannia ei eroa EU:sta. 

Hänen kommenttinsa raivostuttivat EU-vastaiset aktivistit, jotka syyttävät Yhdysvaltain presidenttiä puuttumisesta Britannian sisäisiin asioihin. 

Britit äänestävät 23.6. maansa tulevaisuudesta Euroopan unionissa. 

Paina TV / Kominform 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti