tiistai 27. syyskuuta 2016

Pakistanin vuoristossa meneillään Venäjän ja Pakistanin ensimmäinen yhteinen sotaharjoitus


Pakistan ja Venäjä ovat sopineet ensimmäisten yhteisten sotaharjoitusten järjestämisestä ja ne alkoivat 24.9. koodinimellä "Friendship 2016". 

Pakistanin asevoimien johdon tiedottaja kenraaliluutnantti Asim Bajwa kertoi perjantaina, että Venäjän maavoimien joukko-osasto oli saapunut Pakistaniin osallistuakseen näihin kaksi viikkoa kestäviin harjoituksiin. 

Yhteiset sotaharjoitukset pidetään Pakistanin vuoristoalueilla ja niihin osallistuu 200 sotilasta kummastakin maasta, kertoivat Pakistanin tiedotusvälineet. 

Tarkkailijoiden mukaan yhteiset sotaharjoitukset saattavat olla jälleen yksi selvä merkki siirtymisestä kohti monimutkaisten, mutta kuitenkin asteittain etenevien Aasian ja Tyynenmeren alueen valtioiden sotilaallisten liittoumien muodostumista. 

Pakistanin ja Yhdysvaltain väliset suhteet ovat viilenneet samalla kun suhteet Intian ja Yhdysvaltojen välillä ovat lämmenneet. Huolimatta pitkäaikaisista hyvistä suhteista Venäjän ja Intian välillä New Delhin nyt tapahtunut siirtyminen kohti lännen leiriä on ilmeisesti saanut aikaan Moskovan lähentymisen Islamabadin kanssa. 

Intia on jopa pyytänyt Venäjää olemaan osallistumatta näihin yhteisharjoituksiin. Moskova on hylännyt pyynnön. 

Pakistanin Venäjän suurlähettiläs Qazi Khalilullah sanoi aiemmin tässä kuussa, että vastauksena nykyisiin geostrategisiin kehityskulkuihin osapuolet olivat sopineet laajentavansa puolustuksellista ja sotilasteknistä yhteistyötään. 

Elokuun lopulla Venäjän asevoimien pääesikunnan päällikkö kenraali Valeri Gerasimov tapasi Pakistanin asevoimien esikuntien yhteiskomitean puheenjohtaja kenraali Rashad Mahmoodin keskustellakseen maiden välisen sotilaallisen yhteistyön syventämisestä. Rakentavien suhteiden edelleen kehittäminen Venäjän ja Pakistan välillä on tärkeä tekijä alueellisen vakauden ja kansainvälisen turvallisuuden takaamisessa, sanoi Gerasimov. 

Gerasimov korosti myös, että Venäjä ja Pakistan suunnittelevat intensiivistä yhteistoimintaohjelmaa tuleviksi kuukausiksi edistääkseen sotaharjoitusten pitämistä, sotilaallista vaihtoa ja korkean tason yhteyksien kehittämistä ja ylläpitämistä. 

Viime vuonna Venäjä ja Pakistan allekirjoittivat sopimuksen neljän Mi-35M -rynnäkköhelikopterin ostamisesta Pakistanille. Tämän venäläisen helikopterityypin suunnitellaan korvaavan Pakistanin nyt käyttämän yhdysvaltalaisvalmisteisen AH-1 Cobra -helikopterin. 

24.9.2016 

Paina TV / Kominform 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti