perjantai 30. syyskuuta 2016


Churchill ja Kyproksella. tuntematon sivut

09:00 sitten (30.9.2016)  2
Lähde:  foto_history09 lokakuu 1907 teillä sataman Famagustan ankkuroituja panssarikansiristeilijä laivaston Britannian kuninkaallisen laivaston Venus. Aluksella "Venus" saarella tuli varaministeri Colonies, nuori, mutta suuri vaikutus poliitikko, joka oli jo kuulunut Alahuoneen konservatiivit, liberaalit peremetnuvshiysya, Buurisota sankari ja toimittaja, Sir Winston Spencer Churchill. 
Käynti saari oli lyhyt, mutta jätti lähtemättömän jäljen paitsi paikallisessa lehdistössä, mutta myös paljolti politiikkaa Kyproksen monien vuosien ajan, myös sodan jälkeen ja valmistelut perustetaan riippumaton Kyproksen tilassa.

Cruiser 2. luokan Venus, oli edustaja sarjassa "Eclipse", joka kuului aluksen HMS Talbot, otetaan perustaksi luomiseen Venäjän risteilijät kuten "Diana", sisältää samat "Aurora". Tässä yhteydessä ja sattuma ei pääty tähän: kolme vuotta aikaisemmin "Talbot" luotiin vuonna satamassa Inch'ŏn (Incheonin) aikana taisteluristeilijä "Varyag" ja tykkivene "Korean" japanilaisten kanssa laivue.
Mutta me eksyä, ja kiirehdin palata päivän oleskelun Churchill saaren Afroditen. Lisäksi lukuisia vastaanotot ja kokouksia, tulevaisuudessa kaksinkertaisen Britannian pääministeri, tunnettu ilmiömäinen työkykyinen, hän joutui valmistelemaan salainen muistio tilanteesta saarella kannalta siirtomaahallinto ja armeijan taloudelliset näkymät Britannian hallussa saaren. Muistutan, että Kypros edelleen laillisesti Turkin maakunta siirtyi valvonnassa Britannian ehtojen mukaisesti salaisuus "Kyproksen sopimus" vuonna 1878, joka allekirjoitettiin osapuolten välillä keskinäisenä takuun Venäjän tunkeutuminen Välimeren alueella ja pitää valvoa Mustanmeren salmissa.

Lippu Britannian päävaltuutettu, johtaja hallinnon Kyproksen hyväksymän kuningas Edward VII 1905. Kaksi leijonaa symboloivat valloitus saaren Richard Leijonamieli vuonna 1191.
Asiakirja, jota kutsutaan kunnossa KYPROKSEN lisäksi perusteellisen analyysin tilanteesta ympärillä kaksoisasemassa saaren, koukeroita taloudellisten suhteiden ja keskinäisen velkojen välisen valtuuksia, sisälsi runsaasti kritiikkiä Siirtomaaviranomaiset vertaamalla talouspolitiikkaa kohti Kyprosta kanssa yhtä toivoton tukia sitten siirtomaa Somalimaan, jotka eivät tarvitse odottaa mitään voittoa ja riippumattomuus.Churchill erikseen mainita toiveita kyproksenkreikkalaisten progressiivisessa rooli mahtava ja vapaiden Britanniassa muodostumista ja kehittymistä kaikilla elämän alueilla saaren.
Tärkein johtopäätös muistion oli kysyntää muuttaa British hallussa näytteessä houkuttelevuuden, taloudellisen kehityksen ja paikallisen itsehallinnon, jotta hyväksyä ja varmistaa loukkaamattomuuden lisälaitteet tämä tärkeä etuvartio itäisen Välimeren alueella.

Muuten, Churchill kiinnitettiin erityistä huomiota tarpeeseen kehittämiseen ja parantamiseen liikenneinfrastruktuurin ja viestintä, joka tarjoaa lisätä roolia radan Kyrenia Famagusta elämässä paikallisen väestön. Lisäksi oli paikka tekstissä kiireellisesti metsittävänsä edistävän säilymistä maatalouden voimavarojen ja työllisyyden paikallisen väestön.
Kuitenkin tässä rooli Churchill Britannian politiikka Kyproksella ei ole ohi. Kesäkuussa 1936 on pään ns "ryhmä Churchill", muodostuu epäonnistumisen jälkeen konservatiivit vaaleissa, hän tukee ehdotusta keskittyä luomiseen suurin merivoimien ja lentotukikohta Kyproksella, tarkoituksena on korvata vanhentuneet strategisen suunnitelman puitteissa Maltalla Rhodes ja poistetaan pääliikennekeskuksista valtimo - Suezin kanava. Samaan aikaan, samassa vuosina, entinen ministeri pesäkkeiden kutsuttu Intian itsenäisyyden, jotka näyttävät, lievästi sanottuna, aivan yllättäen ja perustamista, ja äänestäjät.

Kuten näemme tänään, aikomuksia ja toiveita tulevaisuuden puolustusministeri yhdistelmänä täyttyy kokonaan: olemassaolo armeijan emäkset oli kunnon ja tae itsenäisyyden entiset siirtomaat.
Jälleen kaukaisella saarella oli matkalla pääministeri sodassa osana Hitlerin vastaisen liittouman Britanniassa 01 helmikuu 1943. Lennon aikana Turkin Adana, joka isännöi keskustelee kollegansa, Sukru Saracoglu (jälleen eksyä - pitkäaikainen presidentti "Fenerbahçe" jalkapalloseura :)) in korkean turvallisuusympäristössä, Churchillin kone laskeutui lentokentällä Nikosiassa missä, lisäksi kokouksiin ja esitysten ennen koottu Britannian ja kyproslaiset, kun puolustusministeri on tarkastanut väliaikaisesti siirretty Egyptistä levätä ja koulutusta 4. Hussar rykmentin hänen majesteettinsa.
Mielenkiintoinen yksityiskohta (yleensä, minun nykypäivän tekstiä on paljon mielenkiintoisia sivuelinkeinot päin erilliset tarinat), pian sen jälkeen, eli toukokuussa 1943 pääministeri on käytössään erikoisvarustelluissa ilma Avro 685 York, luotu rinnakkain kehittämiseen pommikone Avro 683 Lancaster.Navigator koneet kokoustila, kylpyhuone ja makuuhuone oli nuori veteraani Saksan pommituksen John Mitchell, joka 1950-luvun lopulla, virkaan Chief yhteisen Intelligence komitea Kyproksella ja 1965-1968 hän toimi sotilasasiamies Yhdistyneen kuningaskunnan suurlähetystö Moskovassa (!) .
Tämä teema yhdistää saaren Afroditen jälkeläinen Dukes Marlborough päistä. Kaupungissa museolaatuisiin arkiston Limassolin löysin artikkelin sanomalehden Kyproksella Mail 30. marraskuuta 1959 omistettu lahja pulloa Kypros "Commandarian" tehdä seremoniallinen kakku British politiikka patriarkka syntymä, myöhemmin tunnustettu tunnetuin englantilainen koskaan :)
image_pdfimage_print

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti