tiistai 27. syyskuuta 2016

Tarina yksi Euroopan yhdentymisen

08:00 sitten (27.9.2016)  4
Lähde:  foto_history
Mitsuko Aoyama, avioliitossa kreivitär Coudenhove-Kalergi (1874-1941) - ensimmäinen japanilainen nainen, joka tuli Eurooppaan "siirtää". Ja ehkä jopa aivan ensimmäinen japanilainen asettaa jalka Euroopan maaperällä ...
Tämä epätavallinen tarina alkoi 80-luvulla 19. vuosisadan, kun Itävalta-Unkarin diplomaatti Tokiossa tuli virkaan ensimmäinen sihteeri nuorten Count Heinrich Coudenhove-Kalergi (1856-1906) ... Meiji Japani on vasta äskettäin pakko paljastaa maailman pitkästä eristämisen. Ja Länsi ulkomaalaisten maassa ovat toistaiseksi olleet harvinaisia.
Henry oli jo vankka kokemus diplomaattisen työn. Ennen Japani, hän palveli edustustoyhteistyöstä Rio, Athens, Buenos Aires, Konstantinopolin. Hän oli henkinen, oli monia kieliä, on aina ollut avoin uusille tietoa ja ideoita, tutki historian ja kulttuurin Euroopassa ja Aasiassa. Japanissa hän kiinnostui buddhalaisuudesta ja Japanin kielen.
Mukaan perhe Legendan Henry tuttavuus tulevan vaimonsa otti niin ...
Yksi pakkaspäivä Count hevonen liukastui ja putosi yhdessä ratsastaja Tokion jäisellä jalkakäytävällä.Läheisestä antiikkiliike loppui omistajan ja hänen tyttärensä ja auttoi laskea jaloilleen. Vaikka hänen isänsä juoksi lääkäri, tyttö (hänen nimensä Mitsuko) mielenkiinnolla pidetään pitkän laskelmoiva "gaijin" kanssa ezoticheskoy Japanin ulkonäkö, mutta hän ei voinut ottaa hänen silmänsä pois hauras tyttö kimono kauniita mantelin muotoiset silmät.
Japani tuolloin kukoisti kauppa antiikki- ja taide-esineitä. Vuosisataiset feodaalijärjestelmä tuhoutui silmissä köyhtynyt samurai ja feodaaliherrojen myivät perhe perintötavarat. Tarjoamme Japani antiikkikauppiaiden olivat tuskin pystyy tyydyttämään valtava kysyntä Länsi keräilijöiden taide-esineiden tuntemattomaan maahan. Kaikki japanilaiset yhtäkkiä pahalta muodikasta maailmassa. Netsuke, lakka miniatyyrejä, maljakoita, näytöt, huonekalut ...
Isä Mitsuko - Kihachi Aoyama - oli yksi onnekas yritteliäitä kauppiaita, jotka tehdään omaisuuksia antiikkia kauppaa. Hänen perheensä ei ole mitenkään tarpeen ja tytär sai hyvän koulutuksen - oppinut taidon Japani kalligrafiaa, teeseremonia, hän pystyi pelata Japani soittimia, tanssi fanien kanssa. Miten hän tietää, että hyödyt näitä taitoja ovat minimaaliset?
Tapahtuman jälkeen hevosen kanssa Tokiossa, Henry voisi unohtaa kaunis tyttö. Varjolla ostaa joitakinpienoiskoossa maljakko tai patsaan hän usein pisara kauppaan Aoyama. Aina Mitsuko tuli huoneeseen kanssa teetarjotin, Henry nousi ylös ja kunnioittavasti kallisti päänsä - mikä on varsin huvittavaa tyttö ei tunne Euroopan etiketti.
Henry onnistui vakuuttamaan ukko päästää irti tytär Aoyama töitä Itävallan edustustoon. Ja pian, Henry pyysi käden tyttö isänsä. Aluksi hän vastusti ja ei halua antaa tytär "ulkomaisten paholainen". Se oli tuskin ratkaistaan ​​tietty määrä rahaa.
Henry oli päättänyt jäädä pysyvästi Japanissa ja raportoi tästä isälleen Itävallassa, sekä kirjeen hänen nuorempi veljensä suositeltavaa valmistautua roolin perijä Estate jälkeen isänsä kuoleman. Mitsuko kääntyi katolilaisuuteen ja kastettiin nimellä Maria Tecla (Tecla kutsutaan sisar Henry ja Mary - äiti kuollut). Pari avioitui vuonna 1892 kappelissa Itävalta-Unkarin edustustoon Tokiossa.
Japani oli kaksi vanhempaa lasta Mitsuko ja Henry  - pojat , Hans (1893), japanilainen nimi Kotaro , jaRichard (1894), japanilainen nimi  Eydziro .
Nämä kaksi hänen "japanilainen" Mitsuko lapset rakastivat kaikki hänen elämänsä enemmän kuin toiset, jo syntynyt Euroopassa, se oli eräänlainen "kierre", joka yhdistää sen kanssa kotimaahan. Ja Japani vanhemmat lapset puhuvat paremmin kuin nuoremmat.
Kaikki viittaa siihen, että Henry todella rakasti vaimoaan. Hän tiesi, että avioliitto diplomaattiuraa on ohi.Vaimonsa japani nainen hän oli koskaan saada edistettävä. Silti hän meni naimisiin. Monet diplomaatit olivat eurooppalaisia ​​Tokiossa, Japani tyttöystäviä ja sivuvaimoa, mutta ei ne kaikki ovat naimisissa.
Vuonna 1893 perhe Estate Ronsperg (poběžovice on nyt Tsekin tasavalta), Henryn isä kuoli. Will isä kanna yllätys: perillinen ei ollut nimitetty Henry ja hänen nuorempi veljensä, sillä vanhin poika Henry - Hans!Henry voisi kieltäytyä perinnöstä itselleen, mutta hänen poikansa jätteiden ollut oikeutta! Ja puhe voi olla niin, että perillinen Kudenhofe-Kalergin nostettiin Japanissa! Perhe vaati Henry palata kotimaahansa ja hallita perintö ja perintötilukseni, kun hänen vanhin poika, perillinen mukaan ei pääse aikuisikään.
Ennen lähtöään Europe, Mitsuko sai suuren kunnian - hän kutsuttiin yleisön kanssa keisarinna itse !!! Her Majesty kehotti alamaisiaan puolustaa kunniaa toiveet Japanin ja japanilaiset naiset kaukaisissa Euroopassa. Muistoksi keisarinna antoi Mitsuko maalattu krysanteemit tuuletin, jonka hän piti kuolemaansa saakka.
Blogissaan (in Japani) Mitsuko kuvataan pitkä matka Eurooppaan - laivalla Italiaan, sitten lyhyt pysähdys Wienissä, ja sitten - junalla Bohemian Estate Ronsperg aviomies ...

(Ronsperg myöhään 19th century)
Kaikki oli outoa ja kylmää ... Mitsuko meni läpi pitkä käytävillä valtavan talon. Kun se avaa oven ja kuulla vihollisen (koska se tuntui) kuiskaten, hän tunsi vihamielinen katseita takaisin ...
Aviomies palkkasi Mitsuko opettajien Saksan ja Ranskan, Tšekin piika ja opettaja piirustus. Hän alkoi opetella saksan lasten kanssa. Kun vanhin poika Hans kysyi jotain saksaksi. Hän ei voinut vastata ... "Oma lapsi on palkinnut minulle halveksiva ilme. Alien kylmä silmät " (hänen päiväkirja)
Palattuaan kotiin, Henry ei ole vain tuli pää pesän ja Ronsperg perheen klaanin, ja kehittäneet aktiivisia tieteellinen ja sosiaaliseen toimintaan. Prahan yliopistossa, hän väitteli aiheesta "alkuperä antisemitismi", harjoittaa opetusta. Hän oli ainutlaatuinen henkilö niiden aika. Hän puhui 16 kielellä.
Count Henry oli katolinen, mutta erittäin kiinnostunut muista uskonnoista, erityisesti buddhalaisuus, jonka hän kiinnostui enemmän Japanissa. Mukaan muistoja lapset elävät kartanot Ronsperg isäni elämä Olin hyvin kosmopoliittinen ja värikäs, soverschenno halua asua talossa muiden aristokraatteja. Talossa on jatkuvasti poliitikot, filosofit, ja paikallinen rabbi, paikallisen katolisen seurakunnan pappi, muslimi opiskelija Intiasta ... Se oli kosmopoliitti keidas maailmassa, joka on yhä enemmän infusoida ajatuksia nationalismin ja antisemitismin. Sihteeri Earl oli baijerilainen, valet - Armenian, kotiapulaisten - Paikallinen voimistelu. Lapset olivat Ranskan ja Englanti kotiopettaja. Henry jokaisen puhui äidinkielellään, Mitsuko, tietenkin Japani.
Vuonna Ronsperge at Mitsuko ja Henry syntyi viisi lasta: Gerolf (1896), Elizabeth (1898), Olga (1900), Ida(1901) ja Karl (1903). Kohtalosta seitsemän lasta on kuvattu alla.
Kulttuurishokki oli valtava. Vieraassa maassa, vieraan kielen, ulkomaiset tulli, ulkomaanlomat ... varsinkin bogey Mitsuko nähdä oman vastasyntyneen zapelenutyh valkoinen - Japanissa se on väri kuoleman.

(Mitsuko kaikki hänen seitsemän lasta)
Mitsuko ei tullut emännän kartanon Ronsperg. Se oli enemmän koristeellinen patsas talossa, tottelevainen opiskelija, kahdeksas lapsi Henry ... Hän pidettiin varjossa miehensä taitava, hän katsoi häntä kunnioituksella, kutsuen häntä "minun herrasmies." Varpaillaan osa tehtävästään, kun hän työskentelee, hän toi tuoretta teetä, katsoi adoringly miehen kasvoja, valaisi valossa pöytävalaisin, ja hiljaa katoavat ...
Henry kokeillut kaikki keinot sopeutua eurooppalaiseen yhteiskuntaan vaimo. Hän kannusti häntä kiinnostus Euroopan vaatteita, viedään se vieraille perehtynyt Intersnyh ihmisiä. Mutta Mittsuko oli epämiellyttäviä muiden seurassa. Hän tunsi joukossa kotonaan, paitsi se ei ole pystynyt loppuun saakka elämän oppia vieraita kieliä hyvällä tasolla.
Henry oli vakuuttunut pasifisti, hän jopa ei anna lastensa leikkiä sodassa, ja tinasotilaita - tähän syytön intohimo ei tule iän myötä mania tappaa. Hän ei myöskään osallistu metsästää, mikä oli yksi suosikki toimintaa aristokraattien Itävalta-Unkarin keisarikuntaan.
Education Henry syntyivät - kaikki hänen lapset ovat kasvaneet koulutettuja, liberaali kosmopoliittinen näkymät, tunsi useita kieliä. Hänen kaksi poikaansa olivat naimisissa juutalaisnaiset. Kaksi pojanpoika (myöhemmin) - Juutalainen ja jeniä.
Vanhin poika - Hans (Kotaro) Kudenhofe-Kalergin . Tulossa aikuinen, hän peri kartanon Ronsperg.
Richard (Eydziro) Kudenhofe-Kalergin - tunnetuin kaikista lapsista Henry ja Mitsuko. Perustaja yleiseurooppalaisen liikkeen 20s - ensimmäinen yrityksiä poliittista ja taloudellista yhdentymistä Euroopan maiden demokraattisesti ja joka perustuu yhteisiin kristillisten arvojen eurooppalaisille. Kiihkeä vastustaja natsismin, vuonna 1939, hän muutti hänen juutalaisen vaimonsa Yhdysvalloissa.
Thomas Mann kutsui sitä "kaunein kaikista miehistä tiesin"
Kuten Henry kokeillut, Mitsuko eikä voinut tottua elämään Euroopassa. Family Life, kuten ymmärretään muissa Euroopan Aristokraatit ollut Ronsperge. Henry oli opettaja, ja Mitsuko ahkera opiskelija. Mutta sydän hän tulee aina olemaan tytär nousevan auringon. Talon aina hallitsi näkymättömiä "läsnäolo" Japanin, Mitsuko ympäröi itsensä tuotu kotimaahan Japani aiheista. Vaikka nuoruudessaan hän mielellään pukeutunut Euroopan mekko, mutta kotona parempana kimono.

(Mitsuko oli ihastunut maalauksen ja kalligrafia)
Kuten hän kirjoitti muistelmissaan, vanhin poika Mitsuko "Äiti lapsuudesta instilled ajatus, että Japani on kaikkein sivistynyt maa ja maailman keskipiste, ja Japanin keisari - suora jälkeläinen auringon jumalatar Amaterasu. Hän varttui legendoja ja tarinoita Japani jumalten hän käytettiin tarkistaa esi henget ennen kotiin alttarin. Hän nostettiin olla nöyrä ja kuuliainen - ensin kuunnella hänen isänsä, niin hänen miehensä, sitten vanhin poika. Hän oli tottunut salata tunteita, olla kärsivällinen, mieto ja nöyrä ... "
Vuonna 1906, yhtäkkiä kaikki tämä hyvin hiottuja elämä romahti ... Henry kuoli äkillisesti vuotiaana 46 sydänkohtaukseen ... 32-vuotias leski Mitsuko jää yksi 7 lasta, täysin tunne käytännön puolella elämää.Vaan auttaa sukulaisten miehensä tuli. Ne ovat auttaneet käsitellä talouden perustaa järjestämistä kotitalouden, järjestää vanhinta poikaa vuonna wieniläinen koulu Theresianum, kuten tahdosta Henry kuolemaa.
Nyt Mitsuko oli paljon opittavaa, ottamaan vastuuta, itsenäistyä. Minun oli opittava pitämään kirjaa talouteen, ohjaus henkilökunta, jakamassa tilauksia. Kuitenkin se osoittautui se ei ole kovin ...

(Co vanhemmat pojat)
Kun elämä Mitsuko miehensä oli alistuva ja pehmeä. Edessä uuden ollen tuli yhä ilmeinen ehdoton arvovaltaisuudesta ja jopa eräänlainen Aasian despotismin. Nuorempi, enemmän pysyä kotona, lapset kärsivät tästä. Se oli tuolloin alkanut peruuttamattomaan välirikko äiti ja lapset ... Erityisesti tytär Ida hänen räjähtävä luonne kapinoi äitiään, ja myöhemmin melkein katkaistu yhteyden häneen.
Senioreiden Japani "lapset tulivat kotiin lomien, ja äiti ylpeänä totesi itsekseen, mitä he itsenäistyi, älykäs, henkisen kehityksen. " Sen täytyi tuntui itselleni ankka, kasvatetaan jälkeläisiä, jotka yhtäkkiä muuttui kaunis joutsen. " ( Memur tyttärentytär Mitsuko tunnettu itävaltalainen toimittaja Barbara Kudenhofe-Kalergin).Sisar Elizabeth muistetaan kuinka Hans ja Richard ilmoittautunut liberaalin kielioppi Theresianum, naurahti kotona yli nuorempia, he vitsaili, että he olivat opiskelijoille, laskee kuoleman jälkeen helvettiin ja tapasi siellä Nietzschen, Voltaire ja muita mielenkiintoisia ihmisiä. Mutta ne ovat pieniä ja kokemattomia, menee paratiisiin, jossa joitakin nunnia tylsä ...
Samalla äiti katkerasti huomannut, että lapset ovat hyvin vieraantunut hänen ...
Vähitellen ja nuoremmat lapset, yksitellen jätti vanhempien kotiin. Tyttäret tuli yksityinen katolinen koulu.
Aikana ensimmäisen maailmansodan, Mitsuko, vakaumuksellinen monarkisti, kuunnellut kutsua Kaiser ja (turhaan) laittaa perheen rahat sodassa joukkovelkakirjoja, jolloin menetti suuren summan.
Daughters Mitsuko - Ida Elizabeth. Sisaret olivat hyvin ystävällisiä toisilleen ja kolmannen sisar, Olga he löysivät yhteistä kieltä.
Olga oli ainoa lasten, joiden kanssa Mitsukon ollut yhteydessä viime vuosina.
Vuonna 1925, Mitsuko on kokenut kevyt aivohalvaus, jonka jälkeen harvoin lähti talosta. Iän Mittsuko tuli "Japani". Hän juo teetä, istuu matolla alhaisella pöydän. Hän harjoitellaan kalligrafiaa. Mieluummin käyttää kimono. Viimeisen vuoden aikana hänen elämänsä, hän asui tyttärensä Olga Wien, vedetä takaisin "japanilainen pikku maailmassa." Kukaan ei halunnut nähdä, vaikka ei halua tutustua oman lastenlasta (4 lasta poika Gerolf). Lykkää perehtyneisyys lapsenlapsia "myöhemmin". Ehkä kesällä, kun se on lämpimämpää ... tai talvella, kun on enemmän aikaa ... Ja niin useita vuosia, ennen kuin oli liian myöhäistä ...
Poika Gerolf Cofi vaimonsa, kreivitär Pálffy urozhennoy. Kuvassa oikealla - 1936. Sophie kolme heidän neljä lasta. Lapsenlapset ja ei täyttänyt hänen Japani isoäitinsä.
Mitsuko kuoli kesällä 1941 käsissä hoidon hänen naimaton tyttärensä Olga. Olga ainoa lapsi Mitsuko, sodan jälkeen, palasi kotiin Tšekissä, alistettiin tukahduttamistoimissa "kapitalisti" elementti "ja useita vuosia työleirillä.
Miksi Mitsuko koskaan käynyt Japanissa, vaikka hänen lapsensa on edelleen mysteeri. Hänhän ei ollut varaa sitä vähintään kerran tai kahdesti kotiin. Loppujen lopuksi kukaan ei ole salaisuus, että hän oli hyvin koti-ikävä.
Osana palauttamista Tsekin valtion on nyt vähitellen palautuu entiseen omistajille Estate aristokraattien.Mutta jälkeläisiä Kudenkofe-Kalergin ilmaissut halua päästä haltuunsa hänen entisellesi Ronsperg. Erittäin paljon se on käynnissä, se vaatii miljoonien investointeja, ja jälkeläiset kaikki ihmiset siviili- ammattien ja ei ole tällaista rahaa.
Euroopassa nimissä Mitsuko Aoyama , harvat tietävät. Kotimaa on todellinen legenda.
Henry ja Mitsuko oli seitsemän lasta, kaikki selvisivät aikuisuuteen:
  • Hans (1893-1965), japanilainen nimi Kotaro , oli naimisissa 2 kertaa, ei jälkeläistä

  • Richard (1894-1972), japanilainen nimi Eydziro oli 3 kertaa naimisissa, ei jälkeläisiä. Tunnetuin Mitsuko lapsia. Perustaja liikkeen PANEVROPA (edeltäjä EU).

  • Gerolf (1896-1978), asianajaja, kääntäjänä japanilainen haiku saksaksi. Ainoa lapsi Mitsuko joka nai "pehmeämpi" ja ainoa, jonka rivi edelleen nykypäivään, 4 lasta.

  • Elizabeth (1898-1936), oli sihteeri Chancellor Dolfussa jäi naimaton, kuoli Pariisissa

  • Olga (1900-1976), jäi naimaton.

  • Ida (1901-1971) kirjailija, naimisissa, ei jälkeläistä

  • Karl (1903-1987), oopperalaulaja, oli naimisissa, ei jälkeläisiä.



(Grandson Mitsuko - Michael Coudenhove-Kalergi (toinen vasemmalta), graafikko,
naimisissa toinen avioliitto Japani Tällä vastaanotto Japanin suurlähetystön.)


(Tyttärentytär Mitsuko - Barbara Kudenkove-Kalergin , tunnettu toimittaja Itävallassa.
'S sisar Michael, joka kuvassa yllä.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti