maanantai 4. tammikuuta 2016



Ukrainan puoli jatkaa Minskin sopimuksen karkeita rikkomuksia. Kiova rikkoi tulitaukoa viisi kertaa viimeisen päivän aikana.
Starobeshevon paikkakunnalla sijaitsevaa Petrovsokin aluetta, Sakhankaa ja Zaitshenkon asuinalueita ja Donetskin lentokenttää tulitettiin. Vihollinen laukaisi viisi 82mm kranaattia, tulittti yli 30 laukaista kevyillä aseilla ja käytti myös ilmatorjuntajärjestelmiä ja rynnäkköpanssarivaunuja.
Donetskin Kansantasavallan tiedustelupalvelu jatkaa Ukrainan asevoimien henkilöstön ja sotakaluston kuljetusten rekisteröimistä seuraavilla alueilla:
- Novosyolovka Second, 8 km etulinjasta, rekisteröitiin yksi itsevetävällä lavetilla liikkuvaa “Akatsia” asejärjestelmää ja yksi taisteluvaunu
- Granitnoiessa on rekisteröity yksi itsevetävällä lavetilla liikkuvaa “Akatsia” asejärjestelmä, yksi taisteluvaunu, neljä ammuksia kuljettanutta ajoneuvoa ja kaksi latvialaisia palkkasotilaita kuljettanutta ajoneuvoa
- Nikolajevkan luoteispuolella, 1.5 km etulinjasta, rekisteröitiin yksi rynnäkköpanssarivaunu ja 11 ammuksia ja henkilökuntaa kuljettanutta ajoneuvoa.
Tiedustelupalvelun datan osoittaa vihollisen halun pahentaa etulinjan tilannetta ja Ukrainan asevoimien hyökkäysten valmistelut. Tähän liittyen vihollinen on tehostanut tiedustelu- ja sabotaasitoimia Donetskin kansantasavallan alueella, joiden tavoitteena on häiritä kansainvälisten järjestöjen työskentelyä kansantasavallassa sekä sotilaallista ja yhteiskunnallisen infrastruktuurin toimintaa.
Uuden vuoden juhlapyhien alusta alkaen vihollinen on aliarvioinut merkittävästi sotilaallisen valmiutensa. Ukrainan asevoimien jatkuva juominen on aiheuttanut asemien hylkäämisiä ja sotakaluston jäätymistä asemissa, jotka meidän tiedustelutietomme vahvistaa. Tämä johtuu aseiden huonosta huoltamisesta talviaikaan sekä Ukrainan asevoimien jatkuvasta tarpeesta käyttää alkoholia.
Joukkojen alhaisesta moraalista ja seitsemännen liikekannallepano aallon alkamisen vuoksi Ukrainan komento päätti piristää sotilaitaan valheellisilla voitoilla. Joten, Ukrainan mediassa on julkaistu tänään lausunto, jonka mukaan Ukrainan asevoimat ovat ottaneet haltuunsa Novotroitskin alueella sijaitsevan kukkulan. Otan henkilökohtaisen vastuun julistaessani että kyseinen paikkakunta, ja mainittu kukkula, on aina ollut Ukrainan asevoimien kontrolloima eikä Ukraina ole saavuttanut yhtään voittoa taistelukentillä viimeisen 25 vuoden aikana.
Huolimatta siitä että Ukrainan asevoimat valmistelevat vihollisuuksia, sen armeija on rappeutumassa johtuen sotilaskurin heikkenemisestä ja sotakaluston käyttökelvottomuudesta. Samaan aikaan erityisesti ulkomaiset palkkasotilaat toteuttavat sabotaasitoimia pahentaakseen tilannetta etulinjassa.
Donetskin Kansantasavallan armeija on valmis vihollisen provokaatioihin ja on valmis torjumaan kaikki Ukrainan armeijan hyökkäykset.
Varakomentaja Eduard Basurin, virallisesta käännöksestä vastaa DONi News Agency

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti