torstai 28. tammikuuta 2016

Ansarullah: Yhdysvallat näkee etujensa vaativan sodan jatkumista Jemenissä



Teheran, 28.1. (Press TV) -- Jemeniläisen Houthi Ansarullah -järjestön tiedottaja Mohammed Abdulsalam sanoi keskiviikkona, että Saudi-Arabian sotatoimien jatkuminen Jemenissä ei muodosta ongelmaa Yhdysvalloille. 

Abdulsalam totesi, että Saudi-Arabian jokapäiväiset pommitukset yhdessä maan merivoimiensa avulla ylläpitämän saarron kanssa ovat pahentaneet kriisiä ja monimutkaistaneet neuvotteluita sodan osapuolten välillä. 

Libanonilaiselle al-Akhbar -päivälehdelle yksinoikeudella antamassaan haastattelussa hän kritisoi myös Yhdysvaltoja siitä, että äskettäin YK:n välityksellä Sveitsissä järjestetyt rauhanneuvottelut olivat epäonnistuneet. 

Washington näkee asian siten, että Jemenin kriisin pitkittyminen palvelee Yhdysvaltain etuja Syyriassa ja koko Lähi-idässä, sanoi Abdulsalam. 

Myös YK on ymmärtänyt, että pyrkimykset lopettaa Jemenin kriisi nopeasti ovat turhia, koska hyökkäykset maata kohtaan jatkuvat joka tapauksessa entiseen tapaan, hän sanoi. 

Abdulsalam huomautti, että Jemenissä keskenään taistelevien osapuolten on päästävä sopimukseen useista ongelmista, joita ovat erityisesti uusi perustuslaki ja uuden hallituksen kokoonpano. 

Abdulsalam syytti viime kuussa Saudi-Arabiaa tuen antamisesta Etelä-Jemenissä suurta tuhoa aiheuttaneille terroristiryhmille. 

Hän sanoi, että Saudi-Arabian ilmapommitukset auttavat myös al-Qaida- ja Daesh-sidonnaisia terroristeja lisäämään jalansijaansa Pohjois-Jemenin maakunnissa. 

Jemen on ollut Saudi-Arabian sotilaallisten hyökkäysten kohde sen jälkeen kun Riad viime maaliskuun lopulla aloitti toimet Ansarullah-järjestön heikentämiseksi ja maanpaossa olevan entisen presidentti Abd Rabbu Mansur Hadi palauttamiseksi takaisin valtaan. 

Ainakin 8278 ihmistä, heidän joukossaan 2236 lasta, on saanut surmansa ja 16 015 loukkaantunut tässä sodassa viime maaliskuusta lähtien. Jemeniin tehdyissä iskuissa on vahingoitettu tämän köyhän maan elinkeinorakennetta ja infrastruktuuria ja monet sairaalat, koulut ja tehtaat ovat tuhoutuneet. 

Paina TV / Kominform 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti