torstai 21. tammikuuta 2016

  • Kiova vastaanotti 23 miljoonalla sotilasvarusteita Yhdysvalloista

  • Yhdysvallat on kuljettanut Ukrainaan sotilasvarusteita 23 miljoonan dollarin arvosta. Yhdysvaltalaiset kouluttajat tulevat kouluttamaan Ukrainan asevoimien henkilöstöä, väitti Luganskin Kansantasavallan kansanarmeijan varakomentaja ja eversti Igor Yashchenko.
“Huolimatta maan vaikeasta sisäisestä poliittisesta ja taloudellisesta tilanteesta, Ukrainan hallitus jatkaa kaikesta huolimatta linjaansa koskien Donbassin tilanteen ratkaisemista voimalla, ja käyttää tähän tarkoitukseen läntisten suojelijoiden tukea”, hän totesi.
“Yhdysvaltain suurlähetystön mukaan Kiovassa sijaitsevalla Borisbolin lentokentällä tapahtui 17. tammikuuta välineiden siirto Yhdysvalloista Ukrainaan, joiden arvo nousee 23 miljoonaan dollariin”, tarkensi Yashchenko.
Everstin mukaan yhdysvaltalaiset toimittivat suojattuja radioyhteyslaitteita 21 miljoonan dollarin arvosta ja kenttälääkintätarvikkeita 2 miljoonan dollarin arvosta.
“Yhdysvaltalaiset “Yhdistyneen monikansallisen valmisteluryhmän” kouluttajat vastaavat Ukrainan sotailaiden kouluttamisesta”, hän tarkensi.
Yashchenkon mukaan kansanarmeijan vastulla olevalla vyöhykkeellä ei ole tapahtunut muutoksia viimeisen päivien aikanaa ja tilannetta voi luonnehtia vakaan jännittyneeksi.
Doni uutistoimisto

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti