maanantai 25. tammikuuta 2016

Entinen CIA-viranomainen Yhdysvalloista saapui ja liittyi Donbassin puolustukseen 


Uusi ja mielenkiintoinen kansainvälinen vapaaehtoinen Donbassissa, entinen CIA-viranomainen Yhdysvalloista, David "Dave" Simpson, antoi ekslusiiviset haastattelut DONi uutistoimistolle lauantaina. Hän kertoi syistä miksi hän oli tullut Donetskin Kansantasavallan puolelle ja mitä hän näki Donbassin sodan takana ja sen ympärillä. Ensimmäinen haastattelu nauhoitettiin DONi uutistoimiston tiloissa ja toinen Donetskin lentokentän läheisyydessä.
“Mitä enemmän näin Yhdysvaltain verorahoja käytettävän ihmisten pommittamiseen ja ihmisten tappamiseen ei pelkästään täällä, vaan myös Afghanistanissa, Irakissa – kaikkialla maailmassa. Siitä on tulossa amerikkalainen liiketoimintamalli kuoleman ja tuhon viemiseen muihin maihin sen sijaan että vietäisiin jotain tuottavaa ja sellaista, mikä auttaisi ihmisiä. Ja mitä enemmän näin ihmisten kärsivän täällä, sitä varmemmaksi tulin siitä että minun täytyy tulla tänne ja yrittää auttaa”, sanoi Simpson.
“Se tuho mitä näemme täällä on hyvin samankaltainen sen kanssa mitä voidaan nähdä maailmansodassa, kokonaisia katuja koteineen on tuhottu, elinkeinoja on tuhottu. Tässä on kysymys ihmisten elämästä, nämä eivät ole vain rakennuksia ja rakenteita vaan näiden ihmisten elämät on totaalisesti tuhottu”, sanoi Simpson ensikäden kokemuksistaan Donetskissa.
Luotien lentäessä meidän läheltämme, entinen CIA-viranomainen sanoi: “Jos katsot tätä kaikkea, kaikki tämä on maksettu meidän verorahoillamme. Joka perjantai, tai kuun toisena perjantaina, sinun ja minun verorahoilla maksetaan tätä tuhoa. Niillä tätä kaikkea rahoitetaan. Kaikki kauhu, tragedia, veri ja kärsimys – sitä rahoittavat minun maani ja länsi. Tämä on hirvittävä tragedia, humanitaarinen katastrofi”, sanoi Simpson.
Entinen CIA-viranomainen, joka muutti vastikään pysyvästi Donbassiin, on täydessä valmiudessa auttamaan kaikella hänen ammatilisella ja hallinnollisella kokemuksellaan uutta kansantasavaltaa ja Donetskin Kansantasavallan viranomaisia.

Haastattelija: Janus Putkonen, DONi News Agency, Päätoimittaja
23.1.2016, Donetsk

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti