maanantai 25. tammikuuta 2016

Hyökkäysten valmisteluja, provokaatioita ja Minskin sopimusten halveksuntaa Ukrainan armeijan toimesta – Donetskin tilannekatsaus 24.01.


“Etulinjan tilanne ei ole muuttunut viimeisen vuorokauden aikana. Ukrainan asevoimat rikkoi tulitaukoa 10 välikohtauksella ja tulitti kansantasavallan alueita 88 kertaa”, raportoi Donetskin Kansantasavallan varakomentaja Eduard Basurin sunnuntaina, todettuaan että Ukrainan osapuoli ‘toteuttaa sekä räjähteiden raivaamista tekemistään rakennelmista että panssarintorjunta- ja henkilömiinojen purkamista tulevia puskurivyöykkeen miehittämisiä silmälläpitäen, käyttääkseen alueita hyökkäysten ponnahduslautana”, ja kiinnitti myös huomiota siihen tietoon että ‘Ukraina on vetänyt omat edustajansa Yhdistyneen koordinaation- ja yhteistyön keskuksesta , Ukrainan osapuolen laajamittaisiin etulinjan provokaatioihin liittyen”. Donetskin Kansantasavallan puolustusministeriön tietojen mukaan ole olemassa todisteita Ukrainan asevoimien petoksista, jotka on suunnattu Minskin sopimuksen raskaan sotakaluston poisvetämiseen ja niiden varastoimiseen”.
'Zhabichevon, Belokamenkan, Novolaspan, Zaitsevon, Vesioloien ja Spartakin asuinalueita, Volvo-keskustasekä Donetskin lentokentän aluetta tulitettiin. Kaikkein intensiivimmät tulitukset tehtiin seuraavien yksiköiden asemista:
- 58.erillinen moottorisoitu jalkaväkiprikaati Opitnoiessa, Zabolotnin komennossa
- 93. erillinen moottorisoitu prikaati Peskissä, sotarikollisen Mikatsin käskystä
- 30. erillinen moottorisoitu prikaati Bakhmutovkassa, Nesterenkon komennossa
- 72. erillinen moottorisoituprikaati Starognatovkassa, sadistisen Grischenkon komennossa.
Vihollinen rikkoi Minskin sopimusta ja käytti tulituksissa 82-120mm kranaatteja, rynnäkköpanssarivaunuja, kranaatinheittimiä, kranaattikonekivääreitä ja kevyitä aseita.

Donetskin Kansantasavallan tiedustelupalvelu jatkaa faktojen rekisteröimistä koskien vihollisen aggression valmisteluja Mariupolin suunnalla. Tätä varten Talakovkassa, 6 km etulinjasta, on toteutettu sekä räjähteiden raivaamista heidän omista rakennelmistaan että panssarintorjunta- ja henkilömiinojen purkamista tulevia puskurivyöhykkeen miehittämisiä silmälläpitäen, käyttääkseen alueita hyökkäysten ponnahduslautana. Donetskin suunnalla on rekisteröity samaan aikaan lisärakennelmien rakennustöitä, jota varten Marinkan alueelle, 1 km etulinjasta, on saapunut 10 yksikköä rakennustarvikkeita.
Haluan kiinnittää huomionne siihen faktaan että Ukraina on vetänyt äkillisesti omat edustajansa pois, 23.tammikuuta 2016, Yhdistyneen koordinaation- ja yhteistyön keskuksesta Ukrainan osapuolen laajamittaisiin etulinjan provokaatioihin liittyen.
Sitä paitsi, tykistövarastolla Balakleian paikkakunnalla (Harkovin alueella) sijaitsevalla tykistövarikolla on rekisteröity ammustarvikkeiden lastaamista, jotka tullaan lähetettämään niin kutsutulle antiterroristiselle alueelle. Lastausoperaatioon osallistui 500 henkilöä. Ammukset tullaan lähettämään rauta- ja maanteitse etulinjan lähellä sijaitseville alueille.
Olemme myös saaneet tietoa että johtuen henkilöstön vähyydestä ATO-alueella (antiterroristinen operaatio) Ukrainan asevoimien komento suunnittelee noin 10 000 henkilön pakottamista sopimuspalvelukseen. He ovat henkilöitä, jotka saivat kutsun neljännessä liikekannallepanoaallossa. Asevoimien viranomaisten päätöksellä sopimussotilaat tulevat jatkamaan etulinjan sotilaspalvelusta.

Tämän lisäksi, meidän tiedustelupalvelumme tietojen mukaan Ukrainan asevoimien yksiköt ovat palauttaneet poisvedetyn, raskaan kaluston varastotiloihinsa 10 120mm kranaatinheitintä ja kolme85mm panssarintorjunta-asetta, joiden puuttumisen Ety-järjestö havaitsi 6. tammikuuta 2016. Mutta, kyseisissä aseissa on eri sarjanumerot kuin niissä, mitä Ety-järjestö on dokumentoinut puuttuviksi. Tämä todistaa faktan Ukrainan asevoimien petoksista, jotka on suunnattu Minskin sopimuksen raskaan sotakaluston poisvetämiseen ja niiden varastoimiseen.
Meidän tietojemme mukaan Ukraina ei alunperinkään suunnitellut kiellettyjen aseiden poisvetämistä, mikä selittää sen tiedon että Ety-järjestö rekisteröi koko ajan Ukrainan asevoimien kadoksissa olevaa aseistusta”, sanoi Basurin.


Varakomentaja Eduard Basurin, virallisesta käännöksestä vastaa DONi News Agency
__._,_.___
Liite (t) =? Iso-8859-1? Q? Heikki_Sipil = E4? = | Näytä liitteet internetissä
6 6 Valokuva (t)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti