sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Natinsl Interestin toimittaja kertoi, miksi USA valmistelee tukikohtaa  Syyriaan

Moskova, 25.1. (Sputnik) -- Vaikka USA ei paljasta yksityiskohtia erikoisjoukkojen tehtävistä Syyriassa, nämä joukot voivat osallistua tukikohdan perustamisen valmisteluihin maan koillisosassa.

Näin uskoo The National Interestin kolumnisti Dave Majumdar. Tällä viikolla paikalliset lähteet kertoivat, että USA:n sotilaat laajentavat lentokentän infrastruktuuria kurdien alueella.
USA:n joukkoihin, jotka toimivat Rmeilanin lentokentällä, voi liittyä mukaan ilmavoimien sekä erityisen ja taktisen laivueen sotilaita, taistelukoordinaattoreita, laskuvarjohyppääjiä, pelastajia ja sotameteorologeja. Nämä joukko-osastot ovat erikoistuneet tiedusteluun ja lentokenttien valmisteluihin vihollisen selustassa sekä myös ilmaiskujen tekemiseen. Erityisen taktisen laivueen sotilaat kuten mm. taistelukoordinaattorit on usein liitetty Yhdysvaltain armeijan ja Yhdysvaltain laivaston erikoisjoukkoihin.
Ennen kaikkea USA voi käyttää tukikohtaa aseiden ja ammusten toimittamiseksi oppositiolle, joka taistelee Daesh —järjestön terroristien kanssa Bashar al-Assadin joukkoja vastaan. Tämän ohella lentokenttää voidaan käyttää taistelulentokoneita varten ja erityistehtävien tukikohtana, jotka ovat hyvin todennäköisiä lähitulevaisuudessa.
Muutamien tietojen mukaan USA on jo sijoittanut tukikohtaan helikoptereita, jotka Majumdarin mukaan voivat kuulua ilmavoimien rykmentille, joka tukee erityistehtäviin koulutettuja kommandojoukkoja. Vaikka teoriassa yhdysvaltalaiset erityisjoukot täyttävät vain teknisiä ja koulutustehtävä, niin käytännössä ne osallistuvat suoraan sotatoimiin alueella, huomauttaa kolumnisti.

Sputnik)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti