keskiviikko 27. tammikuuta 2016

Ulkomaiset palkkasotilaat levittävät kauhua siviilien keskuudessa ja Ukrainan taistelijat loikkaavat Donetskin Kansantasavallan armeijaan – Donetskin tilannekatsaus 25.01.



‘Etulinjan tilanne on kärjistynyt dramaattisesti viimeisen vuorokauden aikana. Ukrainan asevoimat rikkoivat tulitaukoa 20 välikohtauksella ja tulittivat kansantasavallan alueita 106 kertaa. Kaiken kaikkiaan rankaisijat tulittivat kansantasavallan alueita 18.- 24. tammikuuta välisenä aikana 1196 kertaa, mukaan lukien 404 tulitusta raskailla aseilla,’ raportoi Donetskin kansantasavallan armeijan varakomentaja Eduard Basurin, tuotuaan esille ‘Ukrainan asevoimien joukkojen rotaation ja uudelleenjärjestelyn hyökkäysten valmistelemiseksi’. Hän toi myös esille ‘ulkomaisten palkkasotilaiden läsnäolon, jotka ovat tulleet auttamaan Ukrainan hallituksen joukkoja’. Samaan aikaan Kiovan viranomaiset peittelevät valheillaan heidän sotilaidensa kuolemien todellisia syitä,kuten aina. Ukrainan asevoimien sotilaita on loikannut Donetskin Kansantasavallan puolelle, paeten ‘nationalistipataljoonien massamurhaamista.’.
‘Ukrainan viranomaiset ovat, jotka ovat sitoutuneet Minskin sopimukseen, rikkovat niitä systemaattisesti ja luovat edellytyksiä rauhanomaisen ratkaisun estämiseksi Donbassissa’ jatkoi Basurin.
Olemme rekisteröineet 83 Ukrainan osapuolen tekemää tulitaukorikkomusta, mikä osoittaa Ukrainan asevoimien haluttomuuden sekä Donbassin konfliktin rauhanomaiseen ratkaisuun että heidän sitoutumiseensa raskaiden aseiden poisvetämiseen etulinjasta.
Tulitusten seurauksena kolme Donetskin Kansantasavallan armeijan sotilasta ja kaksi siviiliä loukkaantui, minkä lisäksi yksi siviili menehtyi. Viisi asuinrakennusta vaurioitui.
Viime viikon pahimmat kansantasavallan alueen tulitukset tapahtuivat 19.- 20. tammikuuta välisenä aikana. Noiden päivien aikana tulitusten intentiseetti kasvoi nelinkertaiseksi edellisiin päiviin verrattuna. Tulisi ottaa huomioon että Poroshenko matkusti samaan aikaan Talousfoorumiin Davosiin, missä hän tapasi Yhdysvaltain varaspresidentin Joe Bidenin ja esitti pyynnön seuraavalle sotilaalliselle avustukselle pitääkseen yllä sotaa Donbassin ihmisiä vastaan.
Kuten on nähtävissä, niin suurin kielletyn sotakaluston keskittymä, henkilöstön kera on Mariupolin suunnalla. Tämä todistaa meidän tietomme vihollisen aikomuksista aloittaa hyökkäykset etelän suunnalla. Joten Granitnoin, Vinogradnoin, Pionerskoin, Mariupolin ja Belaia Kamenkan suunnalla on rekisteröity:
18 kpl 152mm “Ghiatsint-B” haupitsia, kaksi 152mm itsevetävällä lavetilla liikkuvaa “Akatsia” asejärjestelmää, neljä “Grad” raketinheitintä, kolme“Nona” itseliikkuvaa tykkiä, 43 henkilökuntaa ja ammuksia kuljettanutta ajoneuvoa, 14 taisteluvaunua, kolme rynnäkköpanssarivaunua ja kolme120mm kranaatinheitintä.

Sitä paitsi Ety-järjestö on rekisteröinyt viime viikolla seuraavien aseiden puuttumisen Ukrainan asevoimien raskaan aseistuksen ja -sotilaskaluston varastosta:
9 kpl 152mm “Msta-B” haupitsia, 10 kpl 220mm “Uragan” raketinheitintä,viisi “Grad” rakentinheitintä, 23 taisteluvaunua, 28 kpl 120mm kranaatinheitintä, 6 kpl 82mm kranaatinheitintä, 6 kpl 100mm “Rapira” panssarintorjuntatykkiä ja kolme 85mm panssarintorjuntatykkiä.


Olemme erityisen huolissamme ulkomaisten palkkasotilaiden läsnäolosta, jotka ovat tulleet auttamaan Ukrainan hallituksen joukkoja Shirokinon alueella. Heidän joukossaan on havaittu Puolan ja Turkin kansalaisia. Paikallisten mukaan palkkasotilaat ovat täysin kontrolloimattomissa. Mariupolissa ja sen lähialueilla on jo rekisteröitu naisten kidnappauksia. Ukrainan viranomaiset peittelevät näitä rikoksia. Tästä todisteena on se tosiseikka, että kidnappausten silminnäkijöistä huolimatta yhtään tapausta ei ole rekisteröity Ukrainan lainvalvontaviranomaisten toimesta.
Kuusi Ukrainan asevoimien vapaaehtoista loikkasi viime viikolla Donetskin Kansantasavallan puolelle. Kaksi heistä toi aseet mukanaan. Saamamme tiedon mukaan viime aikoina on tullut yleisemmäksi tilanteet, joissa niin kutsuttujen vapaaehtoispataljoonien radikaalit jotka eivät tottele Ukrainan komentoa, saapuvat Ukrainan asevoimien yksiköihin tunnistaakseen henkilöt, jotka “sympatisoivat” Donetskin Kansantasavaltaa ja laittavat heidät niin sanotusti “ruotuun”. Kyseiset vierailut ovat päättyneet aseistettuihin joukkomurhiin.
Viimeisin tällainen tapaus sattui Ukrainan asevoimien 56. prikaatin yksikön asemissa Talakovkan alueella 16.tammikuuta 2016. Banderan fanit eivät olleet tyytyväisiä yksikössä palvelevan kersantti Harhotan käytökseen, joka ei heidän mielestään ollut tarpeeksi isänmaallista. Tästä syystä he ampuivat häntä molempiin polviin. Syyllisiä ei tietenkään löydetty, ja kersantti lähetettiin hoitoon sotilassairaalaan.
Näiden tapausten pääpiirre pakotti Ukrainan taktisen toiminnan ryhmän komennon antamaan käskyn, jonka mukaan 18. tammikuuta alkaen “vapaaehtoisten” pääsy on kielletty Ukrainan asevoimien yksiköiden tukileireihin.

Lopuksi haluan todeta että meillä on tietoa merkittävästä niin kutsutusta ei-taisteluun liittyvistä menetyksistä Ukrainan asevoimien joukossa, mikä on saavuttanut ison roolin. Ne liittyvät lähinnä kauhistuttaviin elinolosuhteisiin, joita Odessan kuvernoori Saakashvili on havainnollistanut ja sikainfluessaan.
Tilanteen vakavuuden todistaa se tieto, että välittömästi uuden vuoden jälkeen Ukrainan pääesikunta lähetti rankaisuoperaatioalueelle erityisen komitean tutkimaan näitä tietoja. Samaan aikaan, peitelläkseen joukkojensa kuolinsyitä, Kiovan viranomaiset turvautuivat, kuten aina, Donetskin Kansantasavallan armeijan syyttämiseen heidän omista menetyksistään.
Hyödyntääkseni tilannetta, kutsun Ety-järjestöä kiinnittämään huomiota tällaisiin tapauksiin ja, disinformaation välttämiseksi kansainvälisessä yhteisössä Donbassin asioiden todellisesta tilasta, suhtautumaan varovaisemmin Lysenkon tiedotustilaisuuksiin,' sanoi Basurin.


Varakomentaja Eduard Basurin, virallisesta käännöksestä vastaa DONi News Agency

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti