lauantai 23. tammikuuta 2016

Maksim Litvinenko: Britannialla oli enemmän syytä murhata Aleksandr kuin Venäjällä


Moskova, 22.1. (RT) -- Britanniassa vuonna 2006 kuolleen Aleksandr Litvinenkon veli sanoo, että Britannian hallituksella oli enemmän syytä murhata Aleksandr kuin Venäjällä huolimatta juuri julkistetusta brittiläisestä selvityksestä, jossa väitetään, että presidentti Putin oli "luultavasti" hyväksynyt murhan. 

 Riminillä Italiassa asuva Aleksandrin nuorempi veli Maksim Litvinenko otti torstaina kantaa Aleksandr Litvinenkon murhaa koskevaan selvitykseen ja sanoi olevan "naurettavaa" syyttää Kremliä hänen veljensä murhasta ja kertoi uskovansa, että Britannian turvallisuuspalveluilla oli enemmän syytä tämän murhan järjestämiseen. 

 "Isäni ja minä olemme varmoja siitä, että Venäjän viranomaiset eivät ole osallisina tässä murhassa. Koko juttu lavastettiin vain Venäjän hallituksen painostamiseksi", sanoi Litvinenko Mirror-lehdelle ja lisäsi, että vain tällaisella johtopäätöksellä voidaan selittää, miksi tutkimus käynnistettiin vasta kymmenen vuotta hänen veljensä kuoleman jälkeen. 

 Hän sanoi brittiläisen raportin olevan osa Putiniin kohdistuvaa parjauskampanjaa ja korosti, että huhut, joissa väitetään hänen veljensä olleen valtion vihollinen, eivät pidä paikkaansa. Maksim Litvinenko lisäsi, että Aleksandrin oli tarkoitus palata Venäjälle ja hän oli myös kertonut asiasta ystävilleen. 

 RT / KOMINFORM 

 https://www.rt.com/news/329804-litvinenko-brother-britain-murder/ 


KOMINFORMhttp://www.kominform.eu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti