lauantai 30. tammikuuta 2016

Fasistinen järjestäytyminen estettävä Suomessa

Helsinki 24.1.2016
Kommunistien Liiton laajennettu hallituksen kokous pidettiin sunnuntaina 24.1.29016. Kokouksessa käsiteltiin myös ajankohtaista yhteiskunnallista ja talouspoliittista tilannetta. Kokous hyväksyi seuraavan maahanmuuttoa ja oikeistolaistumisilmiöitä käsittelevän kannanoton:
Helsinki 24.1.2011

Pariisin rauhansopimuksen vastainen rasistinen ja fasistinen järjestäytyminen kiellettävä Suomessa

Yhteiskunnallisen kriisin kärjistyminen maailmassa, Euroopassa ja Suomessa on tuonut mukanaan taloudellista ja yhteiskunnallista epävarmuutta. USA:n ja EU:n pyrkimykset vaihtaa sotilaallisia keinoja käyttäen Lähi-Idän ja Pohjois-Afrikan alueen valtioissa valtaan heille mieleiset hallitukset, ovat synnyttäneet alueella sosiaalisen kriisin, joka heijastuu valtaisana Eurooppaan suuntautuvana hädänalaisten ihmisten muuttoliikkeenä. Tämä uusliberalistinen politiikka ilmenee samanaikaisesti mm. Euroopan valtioiden sosiaalisena pahoinvointina, joka nostaa poliittisella kentällä esiin maahanmuuttoa ja maahanmuuttajia vastustavia äärioikeistolaisia voimia. Pidemmällä aikavälillä tämä maahanmuuttoa koskeva kysymys ratkaistaan torjumalla uusliberalistinen politiikka, jolloin kyetään normalisoimaan yhteiskunnallinen tilanne maahanmuuttajien kotimaissa. Tällä hetkellä meidän tulee auttaa maahanmuuttajia selviytymään ja sopeutumaan maamme olosuhteisiin. Samalla on huolehdittava siitä, että työnantajat ja oikeisto eivät käytä maahanmuuttajien asemaa meillä työehtojen huonontamiseen, vaan maahanmuuttajille tulee turvata paikalliset ehdot mm. työmarkkinoilla.
Kielteinen suhtautuminen maahanmuuttoon näkyy meillä jyrkkänä rasistisena maahanmuuttajien vastaisena jopa fasistisena liikehdintänä. Yksi seuraus tästä on ollut äärioikeistolaisten ”järjestyspartioiden” ilmaantuminen kaupunkiemme kaduille. On käyty ”saivartelevaa” keskustelua kokoontumisvapauteen ym. vedoten näiden ryhmien toiminnan laillisuudesta. Hallituksen piirissä asiasta vallitsee sekaannus, kun taasen poliisijohdon piirissä kanta on selkeämpi: ”Järjestyksenpito kuuluu vain virallisille poliisivoimille”.
Todellisuudessa kyse ei ole järjestyksenpidosta, vaan äärioikeiston poliittisesta, järjestöllisestä ja ideologisesta järjestäytymisestä. Historian esimerkkinä näemme miten yhteiskunnallisen kriisin oloissa ennen toista maailmansotaa Saksassa ja Italiassa syntyivät ensinnä tällaiset ”järjestyspartiot”, jotka loivat epäjärjestystä ja aiheuttivat osaltaan poliittisen ilmapiirin kärjistymisen, johon tällainen liikehdintä tähtääkin. Viime kädessä tällainen liikehdintä johtaa yhteiskunnan poikkeustilaan ja todelliseen fasismiin.
Meillä YK:n hyväksymä Pariisin rauhansopimus edelleenkin kieltää tällaisen äärioikeistolaisen, rasistiseen ja jopa fasistiseen toimintaympäristöön tähtäävän toiminnan. Tällä on täysin selkeät tunnusmerkit ja keskustelu sen laillisuudesta on ennen kaikkea hämäystä.
Kommunistien liitto katsoo, että tällainen äärioikeistolainen ja rasistinen järjestäytyminen tulee kieltää.
Kommunistien Liitto
hallitus 24.1.2016

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti