torstai 28. tammikuuta 2016

On selvitetty  Airbus А-321 -koneen terrori-iskuun syyllistyneiden henkilöllisyys

Moskova, 28.1. (Sputnik) -- Venäjän erityspalvelun ja Egyptin oikeusviranomaisten yhdessä tekemien tutkimusten pohjalta on selvitetty, niiden terroristein henkilöllisyys, jotka ovat syyllisiä venäläisessä Airbus А-321 koneessa, Siinain niemimaan yläpuolella tehdyn terrori-iskun valmisteluihin ja tekemiseen.
Etsintäkuulutettuna on ainakin kuusi ihmistä, kertoo Regnum —uutistoimisto. Heidän joukossaan on lentokoneessa terrori-iskun suoraan syyllistynyt henkilö.
On selvitetty, että pommin kuljetti venäläiseen Airbus А-321 koneeseen Sharm el-Sheikhin lentoaseman työntekijä, joka vähän ennen tätä hankki työpaikan itselleen lentokentältä. Työhön hakukeskustelussa, hän pyysi itselleen työtä rahtien lastaajana, ja hän sai tehtäväkseen matkustajien matkatavaroiden lastaamisen, sekä samalla mahdollisuuden päästä koneeseen.
Pommi, joka räjähti Airbus А-321 koneessa, sen ollessa yhdeksän kilometrin korkeudessa, oli sijoitettu koneen matkatavaraosastoon. Kyseessä oli pieni paketti, jossa oli tehokas pommi.
Heti sen jälkeen, kun terroristi oli sijoittanut pommin lentokoneeseen, hän poistui lentoasemalta, ja myöhemmin Egyptin alueelta. Hänet on havaittu Turkin alueella ja hänen lisäkseen etsitään viittä miehen avustajaa.
Venäläinen Airbus А-321 lentokone tuhoutui viime vuoden lokakuun 31. päivänä, Siinain niemimaan pohjoisosan yläpuolella. Koneessa oli 321 matkustajaa, joista matkustajia oli 217 ihmistä. Kukaan koneessa olleista ei selvinnyt hengissä.


Sputnik

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti