lauantai 30. tammikuuta 2016

Ukraina suunnittelee erikoisjoukkojen iskuja ja vääristeltyä informaatiota – Donetskin tilannekatsaus 28.01.



Etulinjan tilanne on heikentynyt viimeisen päivän aikana. Ukrainan asevoimat rikkoivat tulitaukoa 31välikohtauksella ja tulittivat kansantasavallan alueita148 kertaa' raportoi Donetskin Kansantasavallan armeijan varakomentaja Eduard Basurin torstaina, todettuaan että 'Donetskin Kansantasavallan armeijan asemien viimeaikaiset tulitukset eivät enää noudata normaalia häirintää vaan edustavat vakavia provokaatioita edeltäviä pommituksia'. Asian vahvistaa Ukrainan sisäisten joukkojen “Bars” erikoisyksikön uudelleenjärjestely, mihin sisältyy alueen puhdistaminen epämiellyttävistä asukkaista'. Basurinin mukaan Donetskin Kansantasavallan puolustusministeriö on saanut tietoa, jonka mukaan Ukrainan asevoimien komento kehittelee suunnitelmia, joilla Ukrainan erikoisjoukot toteuttavat Ety-järjestön tarkkailijoihin kohdistuvia harhautuksia ja terroristi-iskuja, ja myöskin tietoa Ukrainan vääristeltyjen tietojen valmisteluista.
'Vihollinen rikkoi Minskin sopimuksia käyttämällä tulituksissa taisteluvaunuja 6 kertaa, 120mm kranaatinheittimiä 54 kertaa, 82mm kranaatinheittimiä 69 kertaa. He käyttivät myös rynnäkköpanssarivaunuja, panssarintorjuntaohjuksia, kone- ja kranaattikonekivääreitä.
Ukrainan rankaisijat tulittivat intensiivisesti Zaytsevoa, Novaia Marievkaa, Staromarievkaa, Sakhankaa, Shirokaia Balkaa, Trudovskoita, Zhabichevoa, Volvo-keskusta ja Donetskin lentokentän aluetta sekä Kuibishevskin kaupunginosaa Donetskin kaupungissa.
Viimeisen vuorokauden aikana kaikista intensiivimmistä tulituksista vastasi Peskissä asemaa pitävä 93. erillinen motorisoitu prikaati, sotarikollisen Klochkovin komennossa. Tulisi ottaa huomioon Donetskin Kansantasavallan armeijan asemien viimeaikaiset tulitukset eivät enää noudata normaalia häirintää vaan edustavat vakavia provokaatioita edeltäviä pommituksia. Ei ole myöskään poissuljettua että niiden tehtävä on ohjata huomio pois Mariupolin suunnalla tapahtuvista hyökkäysvalmisteluista, minne on siirretty suurin osa Ukrainan asevoimien raskaista aseista ja sotakalustosta.
Meidän tietojemme mukaan Artiomovskin alueella on rekisteröity Ukrainan sisäisten joukkojen “Bars” erikoisyksikkö, jonka tehtävänä on alueen puhdistaminen epämiellyttävistä asukkaista'. Me oletamme että tämä erikoisyksikkö saattaa ottaa osaa sabotaasitoimien ja provokaatioiden toteuttamiseen.
Olemme todella huolissamme komentomme, luotettavista lähteistä saamista tiedoista, jonka mukaan Ukrainan asevoimien komento kehittelee suunnitelmia, joilla Ukrainan erikoisjoukot toteuttavat Ety-järjestön tarkkailijoihin kohdistuvia harhautuksia ja terroristi-iskuja. Ukrainan erikoisjoukot ja – media aikovat syyttää näistä toimista meidän yksikköjämme häpäistääkseen Donetskin ja Luganskin Kansantasavaltojen viranomaisia. Kaiken kaikkiaan, amerikkalaisten suojelijoiden tukemat Ukrainan viranomaiset valmistelevat maaperää Nato-maista tulevien kansainvälisten rauhanturvajoukkojen käyttöönottoon Donbassissa.
Me varoitamme Ety-järjestöä kyseisten toimien uhkasta Ukrainan osapuolen toimesta ja asetamme täydellisen vastuun negatiiviista vaikutuksista Ukrainan viranomaisille.
Meidän tietomme mukaan, Ukrainan asevoimien ylipäällikön Viktor Muzhenkon on määrä saapua 58. erillisen motorisoidun jalkaväkiprikaatin 15. pataljoonaan yksiköiden testaamista varten. Muzhenkon saapuminen johtuu hänen epäluottamuksestaan alaisiaan kohtaan, jotka raportoivat korkeasta taisteluvalmiudesta salaten, että samaan aikaan tiedot alkoholismista ja huumeiden käytöstä Ukrainan asevoimien riveissä on saavuttanut kauhistuttavan tason. On olemassa luotettavaa tietoa että jotkut komentajat tuovat itse, välittäjien kautta, psykotrooppisia huumeita ja alkoholia yksiköihin, ja paljastettuaan niiden käytön, he vievät suurimman osan kuukausittaisista korvauksista tehden niillä merkittäviä säästöjä, minkä lisäksi Ukrainan asevoimien komentajat saavat lisäbonuksia.
Ety-järjestön tarkkailuvaltuuskunta jatkaa Ukrainan puolen räikeiden Minskin sopimusrikkomusten tarkkailua. Erityisesti, heidän 27. tammikuuta 2016 julkaisemassaan raportissa he ovat jälleen kerran dokumentoineet puuttuvaa sotakalustoa Ukrainan asevoimien varastoista, joista puuttuu 7kpl 152mm “Msta-B” haupitsia, kaksi 152mm “Akatsia” motorisoitua tykistöjärjestelmää , kolme 122mm “Gvozdika” motorisoitua tykistöjärjestelmää ja 6 kpl 85mm D-48 tankintorjuntatykkiä. Kaikki edellä mainittu vahvistaa Ukrainan viranomaisten ja komennon vastuuttoman asennoitumisen ja komennon Ety-järjestöä ja koko kansainvälistä yhteisöä kohtaan, joille Ukrainan viranomaiset ovat taanneet Minskin sopimusten täytäntöönpanon.
Lopuksi haluan todeta, että Donetskin Kansantasavallan armeijan yksiköt tulevat järjestämään taktisia harjoituksua Torezin ammunta-alueella, joista meidän komentomme on ilmoittanut Ety-järjestön edustajille hyvissä ajoin ja kirjallisella ilmoituksella. Heitä on informoitu erityisesti aseista, jotka jäävät vedetyn sotakaluston alueelle ja joita tullaan käyttämään harjoituksissa. Kuitenkin, väärinymmärryksestä johtuen, ilmoitusta ei ole otettu huomioon. Me olemme tämän vuoksi ilmoittaneet uudestaan Ety-järjestölle taisteluharjoituksissa mukana olevista aseista ja sotakalustosta.
Me tiedämme että Ukrainan puoli valmistelee vääristeltyä tietoa valokuvatodisteilla meidän sotakaluston läsnäoloon liittyen Torezin alueella sijaitsevan ampuma-alueen läheisyydessä Me kumoamme Ukrainan puolen kaikki mahdolliset spekulaatiot asiaan liittyen. Otamme täydellisen vastuun ja toteamme että kaikkia viranomaisia on tiedotettu täsmällisesti meidän harjoitussuunnitelmista”, sanoi Basurin.


Varakomentaja Eduard Basurin, virallisesta käännöksestä vastaa DONi News Agency

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti