sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Amerikkalaiskolumnisti: Yhdysvaltain sota Daesh-terroristeja vastaan on täydellinen petos



Teheran, 24.1. (Press TV) -- Yhdysvaltojen sota Daesh-terroristeja ja muita terroristiryhmiä vastaan Lähi-idässä on "täydellinen petos", koska Washington on itse luonut nämä organisaatiot toteuttamaan omaa politiikkaansa tällä alueella, sanoo amerikkalainen kolumnisti ja politiikantutkija Stephen Lendman. 

Lendman puhui asiasta iranilaiselle Press TV -kanavalle lauantaina antamassaan haastattelussa kommentoidessaan raporttia, jossa kerrotaan Yhdysvaltain asevoimien myöntäneen, että sen ilmaiskuissa Syyriassa ja Irakissa oli tullut enemmän siviiliuhreja kuin mitä aiemmin oli kerrottu. 

Yhdysvaltain niin sanottu terrorismin vastainen sota on täydellinen petos. Yhdysvallat ei käy sotaa Daesh/Isis -terroristeja tai muita terroristiryhmittymiä vastaan, koska se on itse luonut nämä joukkiot ja tukee niitä ilmavoimillaan, sanoi Lendman. 

Yhdysvaltain pommituksia Syyriassa ja Irakissa ei ole kohdistettu näihin terroristiryhmiin, vaan ne on suunnattu alueen infrastruktuuriin ja hallitusten joukkojen kohteisiin ja niissä saa siviileitä surmansa sattumanvaraisesti. Syytökset Venäjää vastaan siviilien tappamisesta ovat täysin tekaistuja - syytökset on esitetty ilman todisteita, koska sellaisia ei kerta kaikkiaan ole, hän lisäsi. 

Sen sijaan on runsaasti todisteita siitä, että kaikissa Yhdysvaltojen käymissä sodissa  on siviileitä tapettu umpimähkään. Valtaosa näiden sotien uhreista on ollut siviilejä. Niin asia on ollut koko Yhdysvaltain historian alusta lähtien ja niin se on nytkin, totesi tutkija. 

Viime vuoden lopusta lähtien Yhdysvallat ja eräät sen liittolaiset ovat tehneet ilmaiskuja Irakissa ja Syyriassa. 

Yhdysvallat väittää, että sen ilmaiskut kohdistuvat Daesh-terroristeihin, mutta monet analyytikot ovat arvostelleet ilmaiskuja ja sanoneet, että niiden tarkoituksena on alueen infrastruktuurin tuhoaminen ja Syyrian presidentti Bashar al-Assadin syökseminen vallasta. 

Venäjä aloitti 30.9.2015 Syyrian hallituksen pyynnöstä ilmaiskut suurta tuhoa aiheuttaneita Isis-terroristeja vastaan. Sittemmin Venäjä on tehnyt satoja ilmaiskuja terroristeja vastaan Syyriassa ja tappanut satoja militantteja. 

Venäjä välttää tunnollisesti siviilien tappamista. Laajat varotoimenpiteet edeltävät niitä ilmaiskuja, joita Venäjä tekee Isis-terroristiryhmiä, al-Qaidaa, al-Nusra -rintamaa ja muita samanhenkisiä ryhmiä ja niiden liepeillä toimivia pieniä sirpaleryhmiä vastaan, sanoi Lendman. 

Hän totesi, että Yhdysvallat ei yksinkertaisesti kanna huolta ihmisyydestä ja on asennoitunut tällä tavoin kaikissa käymissään sodissa. Venäjä sen sijaan tekee sen juuri päinvastoin. Heihin kohdistuva arvostelu on perusteetonta ja tuomittavaa. 

Press TV / KOMINFORM 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti