torstai 14. tammikuuta 2016

Obaman sanat Ukrainasta Venäjän "asiakkaana" hämmästyttävät amerikkalaisia
Moskova, 13.1. (Sputnik) -- USA:n presidentin Barack Obaman sanat, kun hän kutsui Ukrainaa Venäjän "asiakasvaltioksi", synnyttivät hämmennystä USA:ssa.
Jokavuotisessa kansakunnan tila —puheessaan kongressille Obama ilmoitti, että talouden laskusta huolimatta "Venäjä lähettää varoja asiakas valtioiden Ukrainan ja Syyrian tukemiseen, vaikka ne ovat luisumassa pois sen vaikutusvallan piiristä". Sanaa "asiakas" ei ole puheen tekstissä, joka annettiin ennen sen pitämistä ja se on presidentin oma lisäys.

"Ajatteleeko Obama, että Ukraina on Venäjän asiakas valtio? Ihme, ettei hän toimita Kiovalle puolustusaseita", kirjoitti Twitteriin The Washington Post —lehden kolumnisti Jackson Diehl.
USA:n entinen Ukrainan suurlähettiläs Steven Pifer kutsui Obaman sanoja Ukrainan tukemisesta oudoksi ilmaukseksi.

Carnegien kansainvälinen rauhansäätiön johtaja Andrew Weiss mukaan, Ukrainaa oltaisiin voitu kutsua "asiakas valtioksi" silloin, kun Venäjä vuonna 2014 antoi Ukrainalle 15 miljardia dollaria.
Kongressin edustaja Peter Roskam arvosteli Obamaa siitä, ettei hän ymmärrä kansainvälistä politiikkaa. "Kun meidän ystäväämme ja liittolaista Ukrainaa kutsutaan "asiakas valtioksi", tämä on huolestuttava merkki siitä, ettei ymmärretä geopolitiikan realiteetteja", kirjoitti Roskam Twitteriin.


Sputnik

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti