sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Bloomberg: Venäjä ja USA valmiita myönnytyksiim Syyriassa 
Moskova, 23.1. (Sputnik) --- Moskova ja Washington ovat valmiita vastavuoroisiin myönnytyksiin Geneven neuvotteluissa Syyrian kriisistä.

Venäjä ja Yhdysvallat ovat valmiita myönnytyksiin tulevissa Syyria-neuvotteluissa, ja mahdollisuus, että neuvottelut epäonnistuivat, on pieni, Bloomberg kirjoittaa viitaten diplomaattisiin lähteisiin.
Venäjällä ja Yhdysvalloilla on ollut erimielisyyksiä opposition delegaation kokoonpanosta Syyriaa koskevissa neuvotteluissa. Bloombergin mukaan YK:n edustaja Syyriassa Staffan de Mistura kutsuu Geneveen kaksi erillista opposition delegaatiota.
Moskova voi suostua siihen, että neuvotteluihin osallistuisi Saudi-Arbian tukema Islamin armeija —ääriryhmä. Washington on puolestaan valmis suostumaan siihen, että Geneveen tulisi Moskovalle ystävällinen delegaatio. Kyseessä on Syyrian entinen varapääministeri, Syyrian Muutosten ja vapautuksen kansanrintaman johtaja Qadri Jamil ja kurdien Demokraattisen liiton johtaja Saleh Muslim.
Aiemmin Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov ja Yhdysvaltain ulkoministeri John Kerry keskustelivat Syyria-neuvottelujen valmisteluista puhelimitse.


Sputnik

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti