sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Frankfurter Rundschau: Halpa öljy aiheuttaa länsimaille  vakavia seuraamuksia

Moskova, 25.1. (Sputnik) ---Halpa öljy voi aiheuttaa länsimaille vakavia seuraamuksia, kirjoittaa saksalainen Frankfurter Rundschau.

Länsimaat, sellaiset kuten Saksa, ovat tottuneet iloitsemaan öljyn hinnan laskusta, mutta nyt ne alkavat ymmärtää, että maailmantalouden epävakautuminen ei ole hyväksi kenellekään, kirjoittaa Frankfurter Rundschau.
Raaka-aineiden hinnat eivät määrittele ainoastaan miljoonien ihmisten tuloja, vaan niistä riippuu myös hallitusten kohtalo ja poliittinen vakaus sellaisilla aluilla kuten Latinalainen Amerikka ja Afrikka. Halpa öljy voi lietsoa tyytymättömyyttä ja muodostaa uusia räjähdysalttiita alueita kansainväliselle näyttämölle, kirjoittaa lehti.
"Raaka-ainekriisi aiheuttaa radikaaleja muutoksia maailman poliittisessa järjestyksessä", huomauttaa Britannian Hamptonin yliopiston professori Michael Klare.
Ihmiset, jotka ovat huolestuneet talouden vararikosta, pyrkivät muutamaan Euroopan maihin, vaikka pakolaiskriisi jo nyt heikentää vauraiden maiden kukoistusta ja vakautta. Lehden tietojen mukaan joka kolmas Algerian asukas haluaa muuttaa pois maastaan ja lähteä etsimään parempaa elämää Euroopasta.
Raaka-aineiden alhaisen hinnan vuoksi tapahtuu niiden alueiden laajamittaista epävakautumista, joista länsimaihin pyrkii kaikkien eniten pakolaisia, kirjoittaa artikkelin laatija.

Sputnik

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti