lauantai 23. tammikuuta 2016


Ukrainan asevoimat ovat lisänneet läsnäoloaan Donbassissa muuttamalla etulinjan maantieteellistä sijaintia, väitti Venäjän federaation pysyvä Ety-järjestön edustaja Alexander Lukashevich.
Puhuessaan torstaina Ety-järjestön pysyvän komitean tapaamisessa Lukashevich totesi että Ety-järjestön Ukrainan tarkkailuvaltuuskunta on todennut “tilanteen jännittyneisyyden lisääntymisen etulinjassa, johtuen konfliktin osapuolten asemien vaarallisesta lähentymisestä”.
“Tarkkailuvaltuuskunta kiinnitti jo viime vuoden puolella huomiota Ukrainan asevoimien läsnäoloon aiemmin miehittämättömillä Pavlopolin, Pishchevikin ja Zaytsevon alueilla. Ukrainan asevoimat ovat lisänneet läsnäoloaan näillä alueilla vähitellen. Siellä on itseasiassa tapahtunut yksipuolinen etulinjan maantieteellisen sijainnin muutos. He mursivat kansantasavallan armeijoiden asemat tulituksilla” sanoi Lukashevich.
Ukrainan asevarastoista on kadonnut 25.12.2015- 15.1.2016 välisenä aikana 145 sotilaskalustoyksikköä, “Grad” raketinheitintä ja muita isokaliiberista tykistökalustoa”, lisäsi Venäjän federaation pysyvä Ety-järjestön edustaja.
“Ety-järjestön tarkkailuvaltuuskunta todistaa että tilanteen kiristymistä Donbassissa edelsi Ukrainan osapuolen vakavasti otettavat valmistelut. Ukrainan asevoimat toteuttivat laajamittaisia yksiköiden rotaatioita. Vanhentunut ja teknisesti epäkunnossa oleva kalusto korvattiin uusilla aseilla ja niiden näytekappaleilla. Kun taas tarkkailijoiden aiemmat havaitsemat kansantasavaltojen armeijoiden aseet pysyivät varastotiloissa kyseisenä ajankohtana”, hän sanoi puhuessaan Ety-järjestön pysyvän komitean tapaamisessa.
DONi News Agency

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti