torstai 28. tammikuuta 2016

Euroopan neuvoston pääsihteeri  ei odottanut Venäjän jättävän PACE:n talvi-istunnon väliin
Moskova, 28.1. (Sputnik) -- Euroopan neuvoston pääsihteeri Thorbjørn Jagland ei odottanut, että Venäjän valtuuskunta jättäisi PACE:n talvi-istunnon väliin, mutta piti sitä mahdollisena.
Pääsihteeri sanoi RIA Novostin haastattelemana, että Venäjän ja Euroopan neuvoston väliset suhteet ovat hallitusten välisellä tasolla hyvät. "Teemme hyvää yhteistyötä. Näin oli myös viime vuonna, ja toivon, että näin tapahtuu tänäkin vuonna", hän sanoi. "Jos katsomme kuitenkin parlamenttitasoa, en tiedä tarkkaan, mitä tapahtui PACE:n ja Venäjän valtuuskunnan välillä, mutta heidän kannattaa löytää sille ongelmalle ratkaisua", hän lisäsi.
Kysymykseen siitä, oliko hän osottanut venäläisiltä tämmöistä päätöstä, Jagland vastasi, ettei ollut odottanut, "muttei myöskään ollut sulkenut sitä pois, koska oli kuullut sellaisesta mahdollisuudesta".
Venäjän valtuuskunta ei talvi-istunnon lähestyessä lähettänyt valtuuksien vahvistamista varten tarvittavia asiakirjoja ja ilmoitti jättävänsä istunnon väliin. Moskova osallistuu yleiskokoukseen saatuaan takaisin Krimin tilanteen takia vuosina 2014 ja 2015 evätyt valtuudet sekä silloin kun vuoropuhelulle luodaan suotuisat olot. Moskova korostaa samalla, ettei se aio katkaista välejä Euroopan neuvostoon.

Sputnik

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti