keskiviikko 27. tammikuuta 2016

Syyrian armeija otti Sheik Miskeenin haltuunsa- vapauttivat Ein al-Hanashin lähellä Aleppoa


Syyrian armeija on onnistunut saamaan täydellisen hallinnan strategisesti tärkeästä eteläisessä Daran maakunnan kaupungista vallattuaan lisää maata taistelussa ulkomaiden tukemia takfirimilitantteja vastaan.
Niin kutsuttu Syyrian ihmisoikeuksien tarkkailujärjestö (SOHR) kertoi tiistaina, että Syyrian joukot vapauttivat Sheikh Miskeenin ”avainkaupungin” militanteilta katkaisten heidän itä-länsireittinsä Daran provinssissa. Syyrian armeijan edustaja ilmoitti eilen Syyrian armeijan ottaneen haltuunsa yli 90 % Sheikh Miskeenistä.
Iso-britannialaistaustainen ryhmä kertoi, että taisteluja käydään nyt Sheikh Miskeenin läntisten osien ulkopuolella, alueilla jotka sijaitsevat risteyksessä , joka yhdistää Suwaidan, Quneitran ja Damascuksen maakunnat valtion eteläiseen osaan.
Armeija aloitti joulukuun lopulla hyökkäyksen kaupungissa olleita militantteja vastaan Venäjän ja Syyrian hävittäjien ilmaiskujen tuella.
Turvallisuuslähde kertoi AFP:lle, että Sheikh Miskeen oli sotaoperaatioiden “laukaisualusta”, ja yksi opposition “painopiste koko Daran maakunnassa.”
Damaskos on taistellut ulkovaltain tukemia militanttiryhmiä vastaan vuodesta 2011 lähtien.
Hallitus on viime kuukausina saavuttanut yhä nopeammin voittoja varsinkin syyskuusta 2015 lähtien, jolloin Venäjä hyväksyi Damaskoksen pyynnön lähettää pommikoneitaan Syyriaan taistelemaan kohdistetusti takfiriterroristien asemia vastaan.

Pommiräjähdys Idlibissä
Tarkkailujärjestö kertoi lisäksi, että ainakin 23 ihmistä, joista useat militantteja, saivat surmansa pommiräjähdyksessä Syyrian Aleppossa maanantaina.
Raportin mukaan 19 niin kutsutun Ahrar al-Sham -terroristiryhmän taistelijaa ja neljä siviiliä kuoli räjähdyksessä Sukarin kaupunginosassa. Iskun kerrotaan kohdistuneen militanttiryhmän turvallisuuskompleksin sisäänkäynnin tarkastuspisteeseen.
Raportin mukaan useita terroristiryhmän hallussa olleita vankeja uskotaan myös kuolleen rakennukseen kohdistuneessa iskussa. Lisäksi raportissa kerrotaan, että räjähdys tuhosi kolme rakennusta ja ihmisiä on yhä raunioiden alla. Mikään ryhmä tai henkilö ei tähän mennessä ole ilmoittautunut olevansa iskun takana.
Raportin mukaan Ahrar al-Shamin komentaja ja hänen 11 perheenjäsentään kuolivat maanantaisessa Venäjän ilmaiskussa pohjoisen Idlibin ja läntisen Aleppon maakuntien välisellä alueella.

Syyrian joukot vapauttivat Ein al-Hanashin kylän lähellä Aleppoa
Nimetön lähde kertoi tiistaina Syyrian uutistoimisto SANA:lle, että armeijan yksikkö onnistui palauttamaan kylän haltuunsa tehokkaalla operaatiolla.
Armeijan pioneeriyksiköt purkivat myös maamiinoja ja räjähteitä Daeshin takfiriterroristien jäljiltä.
Syyrian kriisi, joka puhkesi maaliskuussa 2011, vaatinut 260 000 ihmishenkeä ja ajanut lähes puolet valtion asukkaista maansisäisiksi pakolaisiksi ja pakolaisiksi valtion rajojen ulkopuolelle.
Lähteet:

Käännös: Maija Kajomeri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti