lauantai 23. tammikuuta 2016

Cameron: Venäjän ja Britannian Syyria-vuoropuhelu tarpeellinen
Moskova, 22.1. (Sputnik) -Venäjän ja Ison-Britannian on jatkettava vuoropuhelua Syyrian tilanteen rauhoittamisesta maiden välisisissä suhteissa olevista vaikeuksista huolimatta, Ison-Britannian pääministeri David Cameron sanoi.

"Kun kyseessä on Syyria, tarvitaan ehdottomasti kaikki pelaajat mukaan, muun muassa Saudi-Arabiaa, Irania ja Venäjää. Kaikkien on osallistuttava", Cameron sanoi Al-Jazeera —televisiokanavan haastattelemana.
Hän mainitsi Moskovan ja Lontoon välisissä suhteissa olevat ongelmat.
"Venäjä-suhteissa on ilmeisesti ongelmia… mutta kun kyseessä on Syyria, heidän (venäläisten — toim. huom.) kanssa on keskusteltava vaikeuksista huolimatta, sillä kriisille löytyy ratkaisu vasta kun kaikki pelaajat tietävät sen olevan etujensa mukaista", pääministeri lisäsi.
Venäjän ja Ison-Britannian väliset suhteet hankaloituivat, kun torstaina julkaistiin raportti FSB:n entisen työntekijän Aleksandr Litvinenkon jutusta. Brittiläinen tuomioistuin syytti Litvinenkon kuolemasta Venäjää, mutta sanoi, ettei sillä ole riittävästi todisteita Polonium-210:n venäläisestä alkuperästä. Cameron pitää mahdollisena, että Venäjää rangaistaan jollain tavalla tutkinnan tulosten yhteydessä.

Sputnik

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti