sunnuntai 31. tammikuuta 2016

‘Etulinjan tilanne on kärjistystynyt viimeisen vuorokauden aikana. Vihollinen rikkoi tulitaukoa 25välikohtauksella ja tulitti kansantasavallan alueita 224kertaa’, raportoi Donetskin Kansantasavallan armeijan varakomentaja Eduard Basurin lauantaina. Hän korosti että ' Ukrainan erikoisjoukot toteuttavat puhdistusoperaatioita paikallisen väestön keskuudessa ja käyttävät laittomia metodeja'. “He myös tulittivat ilman ennakkovaroitusta siviiliajoneuvoa, joka yritti 'ohittaa tarkastuspisteen' samaan aikaan kun Ukrainan asevoimien taistelijat pakenevat ryhmissä asevoimien vahvuudesta.
‘Vihollinen käytti tulituksissa taisteluvaunuja, 120mm kranaatinheittimiä 91 kertaa, 82mm kranaatinheittimiä 109 kertaa, rynnäkköpanssarivaunuja 5 kertaa, sekä ilmatorjuntajärjestelmiä, kone- ja kranaattikonekivääreitä.
On myös pantu merkille 93. erillisen motorisoidun jalkaväkiprikaatin komentajan Klochkovin kiihko ansaita “Sankari”-titteli Donbassin asukkaiden verellä, tulittamalla Avdeevkassa, Peskissä ja Opytnoissa sijaitsevista asemista Zhabichevon aluetta, Volvo-keskusta ja Donetskin lentokentän aluettataisteluvaunuilla, 82-120mm kranaatinheittimillä, rynnäkköpanssarivaunuilla ja kranaatinheittimillä.
Lisäksi, Ukrainan rankaisijat ovat tulittaneet intensiivisesti viimeisen vuorokauden aikana Sakhankan, Golmovskoin, Alexandrovkan ja Spartakin asuinalueita. Zaytsevon tulitus keskeytti jälleen kerran alueella olevat korjaustyöt, mikä osoittaa Ukrainan asevoimien armottoman sadismin.
Ukrainan tunkeilijat rikkoivat kaikkia sopimuksia aloittamalla uudelleen Kominternovon tulittamisen heidän puskurivyöhykkeellä sijaitsevista asemista. Alueella rekisteröitiin 17 iskua 82-120mm kranaateilla.
Ety-järjestö jatkaa Ukrainan räikeiden Minskin sopimusrikkomusten dokumentoimista raporteissaan. Ukrainan asevoimien sotakalustovarastosta puuttui 29. tammikuuta 2016 kolme “Msta-B” haupitsia ja 31 kpl 100mm MT-12 “Rapira” kenttätykkiä.
Haluan kiinnittää huomionne siihen tietoon ettei yhtään Ukrainan puolen takaisinvedetyistä aseista, jotka ova hävinneet varastoista, ole palautettu Ety-järjestö on vahvistanut asian raportissaan. Itseasiassa kiellettyä sotakalustoa on keskitetty 15 kilometrin alueelle.
Sitä paitsi, meidän tiedustelupalvelumme jatkaa vihollisen sotakaluston ja henkilöstön keskittämisen rekisteröimistä Mariupolin suunnalla. Erityisesti:
Granitnoissa (0.5 km etulinjasta) on rekisteröity 8 ajoneuvon ja 50 sotilashenkilön saapuminen. Samalla alueella on myös rekisteröity yhden 120mm kranaatinheittimellä varustetun telamiehistönkuljetusvaunun aseman vaihto.
Belaia Kamenkassa rekisteröitiin kolmen BM-21 “Grad” raketinheittimen uudelleensijoitus. Asejärjestelmien kuljetus oli naamioitu maatalouskoneiden kuljetukseksi.
Artiomosvkin asukkaat vahvistivat meidän eilisen raporttimme, jonka mukaan Ukrainan sisäministeriön yksiköt toteuttavat alueella paikallisväestön puhdistusoperaatioita. Siellä on rekisteröity 30 ihmisen säilöönotto. Heidät on toimitett Ukrainan turvallisuuspalvelujen haltuun jatkokuulusteluja varten. On kiinnitetty erityistä huomiota niiden henkilöiden löytämiseen, jotka pyrkivät vapauttamaan pidätetyt.
Ne henkilöt, jotka on vapautettu raportoivat Ukrainan turvallisuuspalvelujen joukot käyttävät laittomia menetelmiä saadakseen ihmiset puhumaan. He käyttävät erityisesti “feikki” telotiuksia, joiden jälkeen pelästyneet asukkat ovat valmiita antamaan kaikki tarvittavat tiedot ja allekirjoittamaan mitkä tahansa dokumentit. Pohjimmiltaan tässä on kyse siitä, että pidätetyt pakotetaan panettelemaan sukulaisiaan. Tämä johtaa loppujen lopuksi koko perheen kärsimykseen.
Ukrainan asevoimien 30. ja 56. prikaatin sotilaat, jotka pakenevat ryhmissä ovat raportoineet heidän komentajiensa antamista jatkuvista rangaistuksista ja heidän omatoimisista verojen ottamisista. Tämä ryöstämisen seurauksena he saavat 1000 krivnaa luvatun 6000-7000 krivnan sijaan. Jossain tapauksissa korvaus on vain 500 krivnaa. Tältä heidän Nato-mallin mukainen armeijansa näyttää. Tämän lisäksi, johtuen komennon varastamasta polttoaineesta, lukuisat Ukrainan asevoimien sotilaat ja virkamiehet ovat joutuneet sairaalahoitoon.
Kerron myös teille ettei Donetskin Kansantasavallan armeijan Donetskin ja Gorlovkan yksiköt, tai mitkään muutkaan yksiköt, ole ammuskelleet keskenään,' sanoi Basurin.


Varakomentaja Eduard Basurin, virallisesta käännöksestä vastaa DONi News Agency

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti