sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Putin neutralisoi menestyksekkäästi USA:n ja EU:n toimintaa   
Moskova, 25.1. (Sputnik) --- Nimenomaan tällaisella otsikolla tanskalainen Jyllands-Posten -lehti julkaisi Søren Espersen artikkelin. Hän on Tanskan toiseksi suurimman parlamenttipuolueen, Tanskan kansanpuolueen edustaja maan kansankäräjillä. Hän on myös puolueen ulkopoliittinen vastaava.

Samaan aikaan kun kaukana todellisuudesta olevat Valkoisen talon historian heikoin presidentti ja toimintakyvytön EU jatkavat Venäjän vastaisia pakotteita sekä kaksinaamaisesti vakuuttelevat toisilleen kuinka hyvin tämä politiikka toimii, Putin kehittää menestyksellä omaa toimintaansa. Hän avaa uusia markkinoita, löytää uusia mahdollisuuksia, luo yhteyksiä, joskus jopa aivan yllättävien liittolaisten kanssa.
Søren Espersenin mukaan presidentti Putin rauhallisesti, päättäväisesti ja mikä tärkeintä, hyvin tehokkaasti harjoittaa omaa poliittista linjaansa tehden tehottomaksi EU:n ja USA:n taholta tulevat vastatoimet. Lisäksi hän on onnistunut heikentämään EU:n ja USA:n vaikutusta Kiinassa, Lähi-idässä ja Intiassa. Espersen kiinnittää huomiota siihen että sopimukset, joita on solmittu Intian kanssa poliittisilla, taloudellisilla ja sotilaallisilla alueilla ovat merkittäviä jos otetaan lisäksi huomioon, että Intian ja Venäjän taloudet ovat yksiä nopeimmin kehittyviä maailmassa.
Presidenttikautensa aikana Putin on onnistunut merkittävästi parantamaan ennen tätä melko viileitä Kiinan suhteita.
Kiistatonta hänen menestyksensä on ollut Lähi-idässä. Jos aiemmin ainut välittäjämaa siellä oli USA, niin nyt tässä roolissa toimii myös Venäjä.
Putin on loistava diplomaatti. Hän pystyy sopimaan kaikkien kanssa, sekä al-Assadin kanssa Syyriassa että myös Iranin ja Egyptin kanssa ja mikä on ollut täysin odottamatonta, myös Israelin kanssa. On huomautettava, ettei Israel enää aina kuuntele nöyrästi Yhdysvaltoja.
Artikkelinsa päätteeksi tanskalainen poliitikko kehottaa maanmiehiään ja muita länsipoliitikkoja kääntymään lopultakin kasvokkain todellisuuden kanssa sekä arvioimaan uudelleen suhteensa Venäjään ja sen johtajaan.
Olen vakuuttunut, että seuraavalla Yhdysvaltojen presidentillä on toisenlainen asenne Putiniin ja Venäjään.

Sputnik

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti