sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Ukrainan kiellettyä aseistusta, provokatiivisia tulituksia, vääriä syytöksiä ja islamiterroristeja Ukrainan lomakeskuksissa – Donetskin tilannekatsaus 23.01.




‘Etulinjan tilanteessa on ollut viimeisen päivän aikana viitteitä tilanteen pahenemiseen. Ukrainan asevoimat rikkoivat tulitaukoa kahdeksalla välikohtauksella ja tulittivat Donetskin Kansantasavallan alueita 307 kertaa,’ raportoi Donetskin Kansantasavallan varakomentaja Eduard Basurin lauantaina, korostettuaan että ‘Ukrainan asevoimat ovat lisänneet merkittävästi Donetskin Kansantasavallan alueiden provokatiivisia tulituksia samalla kun ‘Ety-järjestö on rekisteröinyt kiellettyjen aseiden käyttöönottoa’. Basurin kiinnitti myös huomiota siihen faktaan että ‘Ukrainan viranomaisten myönteinen päätös sijoittaa taistelussa loukkaantuneet islamistiterroristin ukrainalaisiin laitoksiiin paljastaa Kiovan todellisen asenteen taistelussa kansainvälistä terrorismia vastaan’.
‘Zaytsevon ja Staromikhailovkan asuinalueita ja Donetskin lentokentän aluetta tulitettiin. Vihollinen turvautui seuraavien kiellettyjen aseiden käyttöön: 82mm kranaatinheitin, kranaattikonekivääri ja kannettavat panssarintorjunta-aseet.
Haluan keskittyä erityisesti siihen faktaan, että vihollinen on laukaissut viimeisen 24 tunnin aikana Zaitsevon alueelle 15 kpl 82mm kranaattia ja 261 kranaattikonekiväärilaukausta. Rankaisijoiden tulituksen vuoksi korjaustyöt jouduttiin keskeyttämään jälleen kerran, jonka vuoksi Zaytsevno, Zhovankan ja Bakhmutovkan asukkaat jäivät ilman sähköä ja vettä. Kaikille on jo selvää että Ukrainan komento tekee tätä tarkoituksella, toteuttaen Donbassin taipumattomien ihmisten kansanmurhaa.
Ukrainan rankaisijoiden tulitusten seurauksena kaksi Donetskin Kansantasavallan armeijan palvelusmiestä loukkaantui.
Donetskin Kansantasavallan tiedustelupalvelu jatkaa faktojen rekisteröimistä koskien vihollisen aseistuksen, sotilaskaluston ja henkilöstön keskittämistä Mariupolin suunnalla. Joten, Granitnoin (0.5 km etulinjasta ) rekisteröitiin kahden 152mm itsevetävällä lavetilla liikkuvaa ‘Akatsia’ asejärjestelmän,kahden BM-21 ‘Grad’ rakentinheittimen, kahden 120mm itsevetävällä lavetilla liikkuvaa ‘Nona-S’ asejärjestelmän, kahden taisteluvaunun, viidentoista henkilöstöä ja ammuksia kuljettaneita ajoneuvoja. Heidän suunnitelmien mukaan Ukrainan asevoimien komento tulee sijoittamaan Minskin sopimuksessa kiellettyä sotakalustoa miehittämilleen alueille ja tulevat piilottamaan ne varastotiloihin.
Me toivomme että Ety-järjestön edustajat eivät jätä huomiotta näitä faktoja ja organisoivat perusteellisen tutkimuksen Ukrainan asevoimien miehittämille puskurivyöhykkeen alueille sekä myös niille naapurialueille, minne Ukrainan asevoimat ovat piilottaneet aseistusta ja sotakalustoa.
Ety-järjestön edustajat ovat rekisteröineet lisääntyneen kiellettyn sotakaluston puuttumisen Ukrainan asevoimien hallusta. Listalle rekisteröitiin 6 kpl 152mm 2A36 ‘Giatsint-B’ haupitsia, 10 kpl 220mm ‘Uragan’ yksikköä, 20 kpl T-64 taisteluvaunua ja 18 kpl 120mm kranaatinheitintä. Se vahvistaa meidän aiemmat lausuntomme Ukrainan asevoimien aseistuksen uudelleen käyttöönotosta ja lisäaseiden keskittämisestä niin kutsutulla antiterroristisen operaation alueella. Nämä faktat vahvistavat Ukraina komennon aggressiivisen agendan ja Kiovan viranomaisten haluttomuuuden ratkaista Donbassin konflikti rauhanomaisesti.
Sitä paitsi, Ukrainan asevoimat lisäsivät Donetskin Kansantasavallan alueiden provokattiivista tulittamista merkittävästi yhtäaikaa kun John Kerry ja Saksan ulkoministeri antoivat lausuntonsa aikeista poistaa pakotteet Venäjää vastaan. Ukrainan asevoimat syyttivät samaan aikaan kansantasavallan armeijaa kiellettyihin aseisiin turvautumisesta. Kokiessaan diplomaattista tappiota Ukrainan viranomaiset ovat vahvistaneet merkittävästi valheiden virtaa Donetskin Kansantasavallasta rikkoakseen Venäjän ja lännen väliset lämmenneet välit.
Haluaisin tuoda yhteenvetona esille sen, että meidän tiedustelupalvelumme mukaan Ukrainan turvallisuupalvelu on neuvotellut Islamivaltion kenttäkomentajien kanssa koskien Ukrainan lomakeskusten tarjoamista Syyriasta Turkin kautta saapuneiden ja vakavasti loukkaantuneiden terroristien käyttöön. Tämä ongelma nousi esille turkkilaisissa sairaaloissa, joissa kasvoi vakavasti loukkaantuneiden islamistitaistelijoiden määrä, jotka olivat loukkaantuneet Syyriassa missä Basha Assadin hallituksen joukot toteuttivat menestyksekkäitä hyökkäysoperaatioita. Ukrainan viranomaisten myönteinen päätös sijoittaa taistelussa loukkaantuneet islamistiterroristin ukrainalaisiin sairaaloihin paljastaa Kiovan todellisen asenteen taistelussa kansainvälistä terrorismia vastaan ja myös omaa sotilashenkilöstöä vastaan,’ sanoi Basurin.



Varakomentaja Eduard Basurin, virallisesta käännöksestä vastaa DONi News Agency

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti