keskiviikko 27. tammikuuta 2016

Italian pääministeri: Iranilla keskeinen merkitys Lähi-idän vakaudelle



Teheran, 26.1. (Press TV) -- Italian pääministeri Matteo Renzi on sanonut, että Iranilla on keskeinen merkitys ääriliikkeistä ja terrorismista kärsivän Lähi-idän alueen vakaudelle. 

Renzi puhui asiasta maanantaina esiintyessään Roomassa pidetyssä lehdistötilaisuudessa  yhdessä Italiassa vierailevan Iranin presidentti Hassan Rouhanin kanssa. 

Rouhani saapui maanantaina Italiaan, joka on ensimmäinen niistä Euroopan maista, joissa hän vierailee keskustellakseen Iranin ja P5+1 -maiden kesken saavutetun Iranin ydinohjelmasopimuksen täytäntöönpanoon liittyvistä ajankohtaisista asioista. 

Olen varma siitä, että tämä vierailu ilmentää maittemme yhteistä tahtoa ja valmiutta vastata terrorismiin sekä kaikkeen siihen julmuuteen ja pahuuteen, joita joudumme yhdessä kohtaamaan, sanoi Renzi. 

Iranin presidentti puolestaan sanoi, että Iranin islamilainen tasavalta on aina ollut terrorismin vastaisen taistelun etulinjassa. 

Rouhani totesi, että suotuisaan lopputulokseen päätyneet Iranin ydinohjelmaneuvottelut ovat rohkaiseva esimerkki toimintamallista, jollaista Lähi-idän rauhanponnisteluissa voitaneen soveltaa laajemminkin. 

Alueemme turvallisuusongelmiin ei ole olemassa sotilaallisin ratkaisuja, sanoi Iranin presidentti ja lisäsi: "Meidän on tehtävä työtä löytääksemme poliittiset keinot rauhan ja turvallisuuden palauttamiseksi alueellemme". 

Rouhani johtaa korkea-arvoista valtuuskuntaa, joka lähti Teheranista varhain maanantaina ja johon kuuluu valtion virkamiehiä sekä iranilaisia yrittäjiä ja liikemiehiä. 

Iranin presidentti vierailee myös Vatikaanissa ja tapaa paavi Franciscuksen. 

Keskiviikkona Rouhani matkustaa Pariisiin, jossa hänen odotetaan tapaavan ranskalaisen kollegansa Francois Hollanden. 

Paina TV / Kominform 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti