lauantai 30. tammikuuta 2016

[Kom-uutiset] DONi 29.1.‏

[Kom-uutiset] DONi 29.1.

Vast.ott.: Kom-uutiset@yahoogroups.com Kopio: hs.ulkomaat@hs.fi

Ukraina haluaa korvata Ety-järjestön Nato-joukoilla Donbassissa ja valmistelee harhautusprovokaatioita – Donetskin tilannekatsaus 29.01.




‘Etulinjan tilanteessa on ollut viitteitä tilanteen kärjistymiseen viimeisen vuorokauden aikana. Ukrainan asevoimat rikkoivat tulitaukoa 23 välikohtauksella ja tulittivat kansantasavallan alueita 153 kertaa’, raportoi Donetskin Kansantasavallan armeijan varakomentaja Eduard Basurin perjantaina. Hän totesi että “Ukrainan sotilaallis-poliittinen johto ei näytä pitävän lupauksiaan ja tietyt Ety-järjestön edustajat suovat sen heille. Samaan aikaan he kuitenkin jatkavat Ukrainan osapuolen räikeiden Minskin sopimusrikkomusten rekisteröimistä raportteihinsa”. Basurinin mukaan on pantu merkille kasvanut uhka Ety-järjestön edustajia kohtaan Ukrainan sabotaasiryhmien toimesta. Tämä liittyy Ukrainan komennon suunnitelmiin korvata Ety-järjestön tarkkailijat kansainvälisellä sotilaallisella joukolla, osallistuakseen niin kutsuttuun 'rauhanturvaoperaatioon,’ sanoi Basurin.
‘Vihollinen rikkoi Minskin sopimuksia käyttämällä tulituksissa taisteluvaunua neljä kertaa, 120mm kranaatinheittimiä 18 kertaa, 82mm kranaatinheittimiä 63 kertaa, rynnäkköpanssarivaunuja 37 kertaa, sekä panssarintorjunta- ja ilmatorjuntajärjestelmiä ja kevyitä aseita.
Kaikista intensiivimmistä tulituksista vastasi Peskissä ja Opitnoissa asemaa pitävä 93. erillinen motorisoitu prikaati, joka toimii sotarikollisen Klochkovin komennossa. He tulittivat Trudovskoin, Zhabichevon ja Lozovskoin asuinalueita, Volvo-keskusta ja Donetskin lentokentän aluetta 82-120mm kranaatinheittimillä, rynnäkköpanssarivaunuilla ja panssarintorjunta-aseilla.
Myös Naberezhnoin ja Spartakin asuinalueita tulitettiiin Ukrainan asevoimien toimesta. Ukrainan osapuoli keskeytti jälleen voimalinjojen korjaustyöt Zaitsevossa. Tämän vuoksi alueen asukkaat ovat edelleen ilman kaasun-, veden- ja lämmönjakelua. Ety-järjestö on vahvistanut Zaitsevon asutusalueen tulituksen kielletyillä aseilla Ukrainan asevoimien toimesta. Ukrainan asevoimien pohjoispuolella sijaitsevista asemista tullut isku osui asuintaloon.
Ety-järjestön kansainvälinen tarkkailuvaltuuskunta jatkaa Ukrainan osapuolen räikeiden Minskin sopimusrikkomusten rekisteröimistä raporteissaan. Joten, 28. tammikuuta 2016, Ukrainan varastoista puuttui seuraavat raskaat aseet: 8 kpl ‘Uragan’ raketinheitintä, 18 kpl ‘Giatsint-B’ haupitsia, 15 kpl MT-12 panssarintorjunta-asetta ja kaksi 82mm kranaatinheitintä. Tämä todistaa jälleen kerran Kiovan vastuuttoman asenteen kaikkia Minskissä saavutettuja sopimuksia kohtaan.
Ukrainan asevoimien 56. erillisen motorisoidun jalkaväkiprikaatin sotilas, joka loikkasi Donetskin Kansantasavallan puolelle, on kertonut että puurajaan, kahden kilometrin päähän Granitnoin asutusalueesta on sijoitettu 10 taisteluvaunua. Meidän tiedustelupalvelumme on vahvistanut asian. Juuri näistä asemista Ukrainan asevoimat tulittivat Novaia Marivkan ja Staromarivkan paikkakuntia, missä rekisteröitiin merkittäviä asuintalojen vaurioita.
Donetskin Kansantasavallan armeijan riveihin loikannut palvelusmies raportoi, että he olivat havainneet Ety-järjestön edustajien saapumisen heidän ja muiden puskurivyöhykkeellä olevien yksiköiden asemiin. Jotkut tarkkailjat eivät pyrkineet paljastamaan Ukrainan osapuolen rikkomuksia, sulkien niiltä silmänsä. Ukrainan sotilaallis-poliittinen johto ei näytä pitävän lupauksiaan ja tietyt Ety-järjestön edustajat suovat sen heille.
On tärkeää tuoda esille ettei meidän tiedustelupalvelumme ole rekisteröinyt Ukrainan asevoimien etulinjassa sijaitsevien aseiden ja sotakaluston poisvetoa tai yksiköiden rotaatiota viime viikkojen aikana. Aseiden ja sotakaluston keskittäminen etulinjaan, erityisesti Mariupolin suunnalla, osoittaa Ukrainan asevoimien sotilaskomennon valmiutta provokaatioihin.
Meidän tiedustelupalvelumme mukaan on rekisteröity kasvanut uhka Ety-järjestön edustajia kohtaan Ukrainan sabotaasiryhmien toimesta, jotka operoivat erikoisjoukkojen suunnitelmien mukaan. Aseellisen konfliktin aloittamista varten Ukrainan asevoimat voivat vahingoittaa seuraavan kerran muutakin kuin ajoneuvoja. On olemassa todisteita että kenraalimajuri Lunev valmistelee provokaatiota, jonka uhrien joukossa on myös kansaivälisten järjestöjen edustajia, saadakseen syytteitä Donetskin Kansantasavallan armeijaa kohtaan.Tämä liittyy Ukrainan komennon suunnitelmiin korvata Ety-järjestön tarkkailijat kansainvälisellä sotilaallisella joukolla, osallistuakseen niin kutsuttuun 'rauhanturvaoperaatioon', ilman Donetskin Kansantasavallan suostumusta.
Lopuksi, meidän tiedustelupalvelumme on rekisteröinyt Druzhkovkan (40 km etulinjasta) ja Konstantinovkan (25 km etulinjasta) välisellä alueella asuvien asukkaiden keskuudessa palvelukseen astumisilmoituksia. Alustavan tiedon mukaan, tämä on antaa todisteita seitsemännen liikekannallepanoaallon alkamisesta huolimatta siitä ettei Ukrainan johto ole sitä virallisesti vahvistanut.

Varakomentaja Eduard Basurin, virallisesta käännöksestä vastaa DONi News Agency

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti