torstai 17. joulukuuta 2015

Zakharchenko: Ukraina tulisi puhdistaa natsismista



Minulta kysytään usein: millä ehdoilla Donbass voisi käydä vuoropuhelua Ukrainan kanssa ja luoda naapuruussuhteet ? En voi vastata omasta puolestani. On muutamia edellytyksiä. Vallananastajat - he, jotka antoivat ja toteuttivat rikollisia käskyjä siviilien tappamiseksi. - on pantava oikeuden eteen. Nämä siviilit olivat yhden ja saman maan asukkaita, jotka jaettiin ensimmäiseen ja toiseen luokkaan. On suoritettava tutkimukset hallituksen tekemistä rikoksista Ukrainassa, ja Ukrainan asevoimien ja rankaisupataljoonien tekemistä rikoksista Donbassissa.
Tärkein asia on seuraava! Natsismin poistamisen prosessi, joka toteutettiin Saksassa Hitlerin jälkeen, tulisi suorittaa Ukrainassa. Tämä on iso työ. Puhumme usein siitä että osa Ukrainan kansalaisista tuntuu olevan sairaita, aivan kuin he olisivat saaneet natsismin viruksen. Toimenpiteet, "rokotteet", natsismia vastaan on jo aikoinaan testattu.
Ilman tätä, en näe mitään muuta syytä toteuttaa merkityksellistä vuoropuhelua Ukrainan kanssa. Mitä merkitystä sillä on, jos kymmenet tuhannet Banderan verisillä ja väkivaltaisilla ideoilla varustetut roistot natsien hakaristi sydämessään, tulevat pitämään Ukrainan politiikkoja silmällä hyökätäkseen heitä vastaan? Mitä pitäisi tehdä näiden hullujen Banderan kannattijien kanssa, jotka pitävät itseään todellisina eurooppalaisina ? Miten heidän kanssaan on mahdollista kommunikoida?
Joten, kyseessä on Ukrainan kansalaisten asia. Ehkä asia kaipaa kansainvälistä tukea, mutta ennenkaikkea kyseessä on Ukrainan asukkaiden ongelma - haluavatko he maahansa viranomaisia, joiden ideologia perustuu neo-natsismiin ja Banderan epähumaanisuuteen?
17. joulukuuta 2015, Donetsk
Alexander Zakharchenko, Donetskin Kansantasavallan johtaja - Ministerineuvoston puheenjohtaja

Virallisesta käännöksestä vastaa DONi News Agency

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti