keskiviikko 9. joulukuuta 2015

Yhdysvallat yrittää epätoivoisesti pysäyttää Venäjän Syyriassa


 Teheran, 4.12. (Press TV) -- Yhdysvaltain hallitus haluaa muodostaa sotilaallisen valmiuden Syyriaan tehdäkseen mahdollisiksi  toimet venäläisiä vastaan, jotka Syyrian hallitus on kutsunut torjumaan Daesh/Isis-terroristijoukkioita, sanoo amerikkalainen terrorismintutkija. 

 Yhdysvaltain presidentti Barack Obama puolusti keskiviikkona päätöstään sijoittaa erityisoperaatiojoukkoja Syyriaan ja Irakiin taistelemaan oletettuja Daesh-terroristiryhmä vastaan, mutta huomautti, että se ei saa näissä maissa johtaa Irakin vuoden 2003 sodan kaltaiseen hyökkäykseen. 

 Asiasta kerrottiin pian sen jälkeen kun 50 Yhdysvaltain erikoisoperaatiojoukkojen sotilasta oli saapunut Syyriaan Kobanên ja Hasakahin kaupunkeihin "kouluttamaan ja avustamaan" kurditaistelijoita Daesh-terroristien torjumisessa. 

 "Tämä on luultavasti yksi suurimmista tekopyhyyksistä ja järjettömyyksistä, joihin Yhdysvaltain armeijalla on koskaan ollut surullinen velvollisuus osallistua", sanoi tutkija Scott Bennett iranilaiselle Press TV-kanavalle perjantaina ja muistutti, että Obaman hallinto on antanut sekä rahoitusta että tiedotus-, ase- ja lääkintätarvikeapua Isis-ryhmittymille. 

 Yhdysvaltain armeijan entinen psykologisen sodankäynnin upseeri Bennett huomautti, että Washingtonin suunnitelmat palkkasoturisopimukselle, jonka piiriin kuuluvat terroristit ovat aiheuttaneet tuhoa osissa Syyriaa ja Irakia, oli laadittu jo vuonna 2008. 

 Obama haluaa amerikkalaissotilaiden sijoittuvan Syyriaan siten, että he voisivat muodostaa tukialueita käynnistettäessä Venäjän vastaisia sotatoimia Syyriassa, sanoi Bennett. 

 Obama yrittää sijoittaa Syyrian maaseudulle joukkoja, jotka voisivat pysäyttää Venäjän etenemisen, hän lisäsi. 

Bennett  totesi tässä yhteydessä, että Venäjän sotilaallinen tuki Syyrian presidentti Bashar al-Assadin hallinnolle on tehnyt mahdolliseksi "fantastisten" sotilaallisten voittojen saavuttamisen taistelussa ​​ulkomaiden ​​tukemia takfiriterroristeja vastaan. 

 Obama näkee, että Assadia ei tulla kaatamaan ja että tämä on nyt tosiasiassa vahvempi kuin koskaan, sanoi Bennett
ja lisäsi, että Yhdysvallat on epätoivoinen yrittäessään löytää toimivia menettelytapoja Syyriassa ja keinoja syöstä Assad vallasta. 

 Yhdysvaltain hallituksen virkamiehet sanovat, että Syyrian rauhanponnistelut voivat tuottaa tuloksia vain, jos Assad eroaa. 

 Bennett sanoi kuitenkin, että juuri Obama estää kansainvälistä yhteisöä pääsemästä aktiiviseen rauhantyöhön Syyriassa. "Venäjä ja koko maailma haluavat rauhaa ja kaikki mitä Obama on tehnyt, on ollut tähän nähden päinvastaista, joten Yhdysvaltojen kongressin tulisi itse asiassa erottaa hänet asianmukaisin oikeustoimin". 

 Press TV / KOMINFORM 

 http://www.presstv.ir/Detail/2015/12/04/440285/Russia-US-Syria-Daesh-



KOMINFORMhttp://www.kominform.eu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti