keskiviikko 16. joulukuuta 2015

"Meidän on keskusteltava Turkin kanssa"
Moskova, 15.12. (Sputnik) -- Tällaisella otsikolla ilmestyi joulukuun 14. päivänä artikkeli tanskalaisessa Information-lehdessä. Sen kirjoittaja Slavoj Zizek etsii vastausta kysymykseen, miksei sivistynyt maailma (tilanne nähdään nimenomaan sivilisaation ja pimeyden voimien yhteenottona) voi voittaa Daesh -järjestöä?

"Kuinka voi olla, että Daesh —terroristijärjestö jatkaa olemassaoloaan huolimatta yleisestä vastustamisesta, tuomitsemisesta, kehotuksista sen tuhoamiseen ja jopa taistelutoimista Daeshia vastaan", kirjoittaaInformation —lehti.
Suurin syy on siinä, että taistelua käydään itse sivilisaation sisällä. Kristillisessä maailmassa länsimaat yhdessä USA:n kanssa juonittelevat Venäjää vastaan. Muslimien maailmassa sunnit ovat puolestaan shiioja vastaan.
Kaikkein häpeällisimmin käyttäytyy kuitenkin Turkki. Samalla kun Venäjän lentokoneet tekevät iskuja Daesh—järjestön terroristeja vastaan, Turkki antaa heille turvapaikkoja alueellaan ja tarjoaa sairaaloitaan haavoittuneiden hoitamista varten. Eikä tässä ei ole vielä kaikki. Artikkelin laatija huomauttaa, että järjestö olisi jo aikoja sitten hajonnut eikä Pariisin terrori-iskuja oltaisi tehty, jos Turkki olisi saartanut Daeshin valtaamat alueet samoin kuin se on saartanut kurdit, jotka ovat tällä alueella ainut Daesh —järjestöä vastaan taisteleva todellinen voima. Turkki päinvastoin tekee iskuja kurdeja vastaan. Turkki antaa myös muita palveluja terroristeille auttamalla salakuljettamaan syyrialaista ja irakilaista öljyä. Turkki on jopa pudottanut venäläisen sotilaskoneen, joka pommitti Daeshin tukikohtia.

Kaiken tämän taustalla EU ilmoitti marraskuun lopulla tekemästään sopimuksesta Turkin kanssa. Turkille annettiin kolme miljardia euroa, jotta se pysäyttäisi pakolaisten virran.

"Onko terrorismin vastaista taistelua käyttävä todellakin tällä tavalla, nöyristelemällä turkkilaisten kiristyksen edessä ja palkitsemalla niitä, jotka ovat päävastuussa Daeshin menestyksestä Syyrian alueella?", asettaa kysymyksen tanskalainen Information.
Sputnik

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti