lauantai 19. joulukuuta 2015

Bashar al-Assad "luvasta" saada jäädä valtaan: Minä ehdin jo pakata  laukkuni
Moskova, 19.12. (Sputnik) -- Bashar al-Assad suhtautui huumorilla muutamien länsimaiden edustajien, mm. USA:n ulkoministeri John Kerryn jokin aika sitten antamiin ilmoituksiin siitä, että Syyrian presidentti voi toistaiseksi jäädä valtaan. Aiemmin lännessä vaadittiin sitkeästi hänen eroaan.

"Kiitos heille tästä, ehdin jo pakata laukkuni. Minun piti lähteä, mutta nyt voinkin jäädä", ilmoitti presidentti hollantilaisen NOS —kanavan haastattelussa.
Hän huomautti lisäksi, että vain Syyrian kansalaiset voivat päättää, voiko hän jäädä valtaan. Hän lisäsi, että jos syyrialaiset haluavat hänen eroaan, niin hän on valmis siihen.
Puhuessaan tilanteesta, joka liittyy terrorismin leviämiseen Lähi-idässä ja Euroopassa al-Assad ilmoitti, että nimenomaan Eurooppa yhdessä Turkin, Qatarin ja Saudi-Arabian kanssa muutti Syyrian terrorismin pesäpaikaksi.
Syyrian presidentti vastasi toimittaja Tom Kleinin kysymykseen siitä, miksi Euroopasta Syyrian matkustaa satoja ihmisiä taistelemaan jihadistien puolella.
Kaikkein tärkein kysymys on se, mistä he ilmestyivät sinne Eurooppaan. Se, että he saapuvat tänne, on luonnollista sen jälkeen, kun Syyria muuttui terrorismin pesäpaikaksi. Se johtui siitä, että Eurooppa, Turkki, Qatar ja Saudi-Arabia ovat tukeneet terroristeja erilaisin keinoin.
Hänen näkemyksensä mukaan Euroopalla on ollut väärä lähestymistapa taistelussa terrorismia vastaan. Al-Assad selvitti, että Eurooppa ei onnistunut näiden ihmisten sopeuttamisessa eurooppalaiseen yhteisöön. He asuivat ghetoissa. Kun elät ghetossa, sinusta tulee äärinäkemysten edustaja", huomautti Syyrian presidentti.
Toisena Euroopan virheenä al-Assadin mukaan on se, että useat eurooppalaiset johtajat myivät itsensä saaden vastineeksi öljydollareita. "He sallivat saudiarabialaisten wahhabismijärjestöjen viedä omat äärimieliset ideologiansa Eurooppaan. Tämän vuoksi saatte nyt terroristeja. Me emme heitä lähetä, vaan he saapuvat Syyriaan, jonka jälkeen palaavat Eurooppaan", sanoi al-Assad ja lisäsi, että kolme terroristia, jotka ovat vastuussa Pariisin iskuista, olivat eurooppalaisia eivätkä syyrialaisia.

Sputnik

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti