torstai 10. joulukuuta 2015

Kuka on syyllinen rauhan puuttumiseen Lähi-idässä?

Moskova, 9.12. (Sputnik) - - Astuessaan presidentin virkaan, Barack Obama palkittiin Nobelin rauhanpalkinnolla, Vuonna 2009 hän vieraili muutamissa muslimimaissa - Turkissa, Saudi-Arabiassa ja Egyptissä, ja piti puheita, joista yhdessä julisti, että demokratia on ehdoton edellytys (sine qua non).

Saatiin aikaiseksi mielenkiintoinen yhtälö, jonka tekijöinä ovat AKP —puolueen malli (Turkin Oikeus ja kehitys —puolue) lisättynä siihen Saudi-Arabian rahat ja Egyptin muslimiveljet, vakuutetaan artikkelissa, joka on julkaistu "What they Say About USA" —verkkopalvelun sivulla. Kului miltei puolitoista vuotta, ja Tunisiassa alkoi Arabikevät. Seuraavana vuonna Barack Obama valittiin toiselle kaudelle, ja USA jatkoi tukeaan verenvuodatukselle alueella. Jopa yhdysvaltalaiset asiantuntijat huomauttavat, että Daesh-järjestö ja al-Nusran rintama sekä muut samantyyppiset radikaalit islamilaiset ryhmät olivat CIA:n muodostamia, tai ainakin saivat siltä tukea alkuvaiheessa.
On kulunut yli neljä vuotta siitä, kun Syyriassa alkoivat levottomuudet. Kikki, mukaan luettuna Obama, puhuivat: "Bashar al-Assadin, joka on tappanut 300 tuhatta ihmistä, olessa vallassa, konfliktia ei voida ratkaista". Mutta, eivätkö Daesh-järjestö, al-Nusran rintama, Vapaan Syyrian armeija ja muut terroristiset ryhmät, ole tappaneet Syyrialaisia? Ovatko You Tubessa julkaistut videot teloituksista, vain kohtauksia elokuvista? Kuka on vastuussa, vähintäin 100 tuhannen syyrialaisen sotilaan kuolemasta? Obama ja hänen avustajansa, eivät ole koskaan olleet täysin avoimia. Tämä on olennainen osa imperialismia. USA ja sen länsimaiset liittolaiset ovat muodostaneet katastrofaalisen tilanteen Syyriaan. Nyt he puhuvat: "al-Assadin on siirryttävä syrjään, koska Syrian presidentti on tappanut omia kansalaisiaan". Kuitenkin, kuka heitä todellisuudessa tappaa?
Eikö juuri Obama luvannut tuoda rauhan Afganistaniin ja Irakiin? Lupasi, ja tämän vuoksi ihmiset äänestivät häntä? Mutta, Obama on seurannut Georg Bush nuoremman politiikkaa, ja jatkanut Lähi-idän alueen tuhoamista. Nyt taistelukenttä on siirtymässä Jemeniin ja Libyaan ja vuoroaan odottavat myös muutamat muut maat. Daesh-järjestöä ruokitaan, ja se tukee USA:n Lähi-idän suunnitelmia, ainoastaan aseiden ja ampumatarvikkeiden saamisen hinnalla.
Sputnik

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti