keskiviikko 9. joulukuuta 2015

Kiina tukee Venäjän ilmaiskuja terrorismia vastaan Syyriassa ja vaatii operaatiolle maailmanlaajuista tukea 


 Teheran, 5.12. (Press TV) -- Peking on sanonut, että Kiina tukee Venäjän terrorisminvastaista taistelua Syyriassa ja kehottaa kansainvälistä yhteisöä yhteisiin ponnistuksiin terrorismin torjumiseksi kansainvälisen oikeuden normien ja valtioiden suvereeniuden puitteissa. 

 Olemme aina tukeneet eri maiden ponnisteluja kansainvälisen turvallisuuden takaamiseksi ja olemme vastaavasti ilmaisseet täyden tukemme Venäjän iskuille terroristijärjestöjä vastaan Syyriassa, totesi Kiinan ulkoministeriön tiedottaja Hua Chunying lehdistötilaisuudessa perjantaina.

 Hua sanoi lisäksi, että Peking tuomitsee kaikki terrorismin muodot ja muistutti, että Kiina on aina tukenut terrorismin vastaista toimia, jotka vastaavat kansainvälisen oikeuden normeja ja jotka asianomaisten maiden hallitukset ovat hyväksyneet. 

 Venäjä käynnisti Syyriassa 30.9.2015 ilmaiskuoperaation Daesh-terroristiryhmiä ja muita takfiriterroristeja vastaan Syyrian hallituksen pyynnöstä  sen jälkeen kun Venäjän parlamentin ylähuone antoi presidentti Vladimir Putinille luvan voiman käyttämiselle Syyriassa. 

 Syyriassa alkoi maaliskuussa 2011 ulkomailta käsin tuettujen terroristien provosoimana sisällissota, jossa on saanut surmansa yli 250 000 ihmistä. YK:n mukaan yli 7,3 miljoonaa henkilöä on joutunut jatkuvan väkivallan vuoksi jättämään kotinsa ja yli neljä miljoonaa ihmistä on paennut Libanoniin, Jordaniaan ja muihin naapurimaihin. 

 Press TV / KOMINFORM 


http://www.presstv.ir/Detail/2015/12/05/440346/China-Russia-Syria-Beijing-Chunying-Daesh


KOMINFORMhttp://www.kominform.eu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti